Masterclass BIM

Masterclass

De rol van BIM
in de praktijk

LIAG en Visser & Smit Bouw presenteren

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

In het Prinses Máxima Centrum wordt alle kinderoncologische zorg en research geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Al 20 onderzoeksgroepen voeren research uit en het Prinses Máxima Centrum verleende in 2016 zorg aan meer dan 200 kinderen met kanker. Voorjaar 2018 wordt het geheel nieuwe gebouw geopend in Utrecht.

Inspiratie & lessons learned

LIAG en Visser & Smit Bouw vertellen tijdens de Masterclass op welke wijze ze BIM hebben ingezet vanaf de ontwerpfase en hoe de overgang naar de uitvoeringsfase is gecoördineerd. Om die overgang zo goed mogelijk te laten verlopen gaat LIAG in op wat het betekent voor architecten om hun BIM standaarden te laten aansluiten op de voorwaarden van een uitvoerende partij. Bureauprotocollen, ILS en IFC spelen hierin de hoofdrol. 

Vanuit de bouwcombinatie "Pro Liberis" vertelt Visser & Smit Bouw als uitvoerende en coördinerende partij hoe zij BIM inzet in de engineering- en uitvoeringsfase. Wat gebeurt er allemaal met het model en hoe verloopt de samenwerking met de onderaannemers? Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden word je meegenomen in de dagelijkse praktijk en mogelijkheden van BIM bij de aannemer.

Ter afsluiting delen de sprekers hun 'lessons learned' van dit project en werpen ze nog een korte blik naar de toekomst waarbij gekeken wordt hoe de link met de gebruiker en beheerder wordt gelegd na realisatie.


    
      


 

Gastsprekers

 
   
  Harmen Landman
LIAG
Erik Brummelhaus
LIAG
Kevin van Deursen
Visser & Smit Bouw
Joey Weusink
BIM4ALL
 
13.00 : Ontvangst
13.30 : Welkomstwoord | Leon Nouwen van KUBUS
13.40 : Inleiding over het Prinses Máxima Centrum (PMC) door woordvoerder PMC
13.50 : BIM in de ontwerpfase | Harmen Landman en Erik Brummelhaus van LIAG
Hoe ziet onze algemene BIM werkwijze eruit en wat betekent het voor de architect om de BIM standaarden aan te laten sluiten op de uitvoeringsfase.
14.50 : Pauze
15.30 : BIM in de uitvoering | Kevin van Deursen van Visser & Smit Bouw
Hoe verloopt de coördinatie met de architect en samenwerking met onderaannemers. De mogelijkheden van BIM in de uitvoering aan de hand van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
16.30 : Pointclouds & BIM | Joey Weusink van BIM4ALL
16.50 : Lessons learned
17.00 : Netwerkborrel

Voor wie?

OpenBIM is samenwerking met andere partijen zonder de verplichting om dezelfde software te gebruiken. Deze integrale aanpak is mogelijk door open standaarden als IFC en stelt iedere partij in staat met het voor hem/haar meest geschikte pakket te werken. 

Deze Masterclass is voor architecten, constructeurs, aannemers, opdrachtgevers, en andere bouwpartners met interesse in BIM. Of je nu ervaring hebt in BIM, overtuigd moet worden van BIM, of aan het oriënteren bent: blijf niet achter, maar investeer in de toekomst. 

12 oktober | Het Spoorwegmuseum

We nodigen je graag uit om op donderdag 12 oktober de Masterclass BIM bij te wonen in het Spoorwegmuseum. Het programma start om 13.30 uur en om 17.00 uur sluiten we af met een borrel. 

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht om je deelname te kunnen garanderen.