Over KUBUS 
 

OPEN BIM specialisten

KUBUS levert BIM voor de uitvoerende en ontwerpende bouw in de Benelux

Architecten en hun bouwpartners van de juiste tools voorzien, dat is waar we voor staan. En dat voert verder dan waardevolle software. BIM is een manier van werken. Dé manier van werken als je het ons vraagt. Wij leveren de pakketten die dat mogelijk maken. Daarnaast adviseren en ondersteunen we bedrijven bij de transitie naar en het werken met BIM. Onze praktijkgerichte aanpak wordt ervaren als onderscheidend. Onze missie: effectief werken aan een levensvatbare gebouwde omgeving door het bieden van innovatieve, intuïtieve software en bijbehorende diensten.

Filosofie

Ontwerpen en bouwen kan sneller, effectiever en met hogere kwaliteit. Door informatie te integreren en gebruiksvriendelijker te maken, ontstaat veel meer overzicht en inzicht in de gevolgen van ontwerpkeuzes. Software is gereedschap dat je goed moet (leren) gebruiken om er de meeste waarde uit te halen. De software van KUBUS biedt op dit punt onderscheidende voordelen. Het werkt intuïtief, is flexibel met andere pakketten en heeft oneindige mogelijkheden. Zo kan de gebruiker zich concentreren op zijn werk en een maximale prestatie neerzetten.

OPEN BIM oplossingen

ARCHICAD is dé BIM-modeller die zich al jaren in de praktijk bewijst als kwalitatief, snel, geavanceerd en gebruiksvriendelijk. Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in het 3D-model.

KUBUS bezit exclusieve verkooprechten van ARCHICAD en Solibri in de Benelux. KUBUS Spexx is de meest gebruikte bestekverwerker van Nederland. Met BIMcollab voor OPEN BIM issuemanagement in de cloud helpen wij BIM managers wereldwijd.

Overige producten

KUBUS is niet alleen distributeur, maar ontwikkelt ook cutting edge softwareproducten in eigen beheer. Een goed voorbeeld is KUBUS Spexx, hét pakket voor bestekschrijvers. KUBUS verwierf er een marktleidende positie mee. Zo is de nieuwe Elementenbenadering van de Stabu-systematiek uniek. Tot slot ontwikkelt KUBUS tal van handige BIM add-ons voor de Nederlandse en Belgische context.

Achtergrond en historie

KUBUS is in 1992 opgericht door huidig directeur ir. Erik Pijnenburg. Als bouwinformaticus heeft hij meer dan 20 jaar ervaring. De keuze om uitsluitend software te ontwikkelen voor de ontwerpende en uitvoerende bouw, én het streven naar de hoogste graad van gebruiksvriendelijkheid, maakt dat KUBUS is uitgegroeid tot een van de belangrijkste BIM leveranciers in de bouwbranche. Het bedienen van deze groep geeft KUBUS op eigen en gerespecteerde wijze vorm, getuige de hoge klanttevredenheid en gestage groei van het bureau.

KUBUS is partner van...