BIMx

Verleiden en overtuigen

 ervaar het gebouw vóórdat het gebouwd is

Voor iedereen

Een virtuele wandeling (in 3D) maakt je ontwerp inzichtelijk voor iedereen. Of het nu gaat om een eenvoudige woning of een complex gebouw zoals een ziekenhuis, met BIMx krijg je een indruk voordat er zelfs maar een steen op de andere is gezet. Je bepaalt zelf hoe het model gepresenteerd wordt. Maak gebruik van zoninval, perspectief en de verschillende weergaven (realistisch of abstract) om het plaatje compleet te maken. Met BIMx kun je het ontwerp echt laten ervaren door de opdrachtgever. Thuis, op je tablet of zelfs op een smartpone. Houd je graag alles in de hand? Bied de opdrachtgever dan een compleet voorgedefinieerde ‘wandeling’ aan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Papier is verleden tijd met BIMx

BIMx is de integratie van het interactieve 3D BIM model en de 2D documentatie. Dit is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van BIM die papieren tekeningen overbodig maakt. Met BIMx kan de volledige documentatie van een project op een tablet meegenomen worden én is alles via internet te updaten.
 
 

Het model in de cloudMet de BIM Community presenteer je altijd het up-to-date model. Je werk staat centraal en is toegankelijk voor iedereen met wie je het wilt delen. Gebruik de openbare omgeving, of scherm je model af en deel het via een link (en eventueel wachtwoord) met specifieke personen. BIMx is te bekijken op PC, Mac, smartphones én tablets (iOS en Android).

Soepele samenwerking
Dankzij innovatieve technologie kun je BIMx uitstekend inzetten als communicatiemiddel voor de gehele bouwkolom. Vraag alle belangrijke informatie op van elk element in het model. Vul het model met snelkoppelingen naar productinformatie en IFC data die voor de bouwpartners niet mag ontbreken.

Integratie van 2D en 3DHet combineren van 2D plattegronden met 3D views kan lastig zijn. BIMx maakt dit zelfs voor het ongeoefende oog duidelijk dankzij de integratie van de 2D tekeningen met het 3D model. Daarnaast zijn BIMx Hyper modellen uniek dankzij modelgebaseerde, contextgevoelige hyperlinks. Ze zorgen ervoor dat het BIM model inzichtelijk wordt terwijl je door het model navigeert.

Opdrachtgever, loopt u even mee?

BIMx geeft je de mogelijkheid om niet alleen tekeningen of plaatjes te sturen, maar het complete model. Een bouwkundige tekening is moeilijk leesbaar en vergt veel ruimtelijk inzicht. Virtueel door het model lopen is eenvoudig en geeft meteen het ruimtelijke gevoel van het gebouw. Bekijk het 3D model op je desktop middels de desktopviewer. De viewers zijn gratis beschikbaar via de diverse app-stores zodat het BIMx model ook toegankelijk is op een tablet of smartphone. Of deel het BIMx Hyper-model met de opdrachtgever waardoor ook direct alle presentatietekeningen en plannen beschikbaar zijn. Met een doorsnede in het 3D model wordt het inzichtelijk voor iedereen. Naar de downloads >
 
 

 
 
 
 
 

AirPrint


Zelfs zonder ARCHICAD is het mogelijk om tekeningen en het 3D model draadloos naar een printer te sturen. Er is zelfs geen pc meer nodig waarop de printer is aangesloten wanneer de printer AirPrint ondersteund.

Standpunten


Belangrijke punten die je niet wilt vergeten kun je als illustratie of animatie opslaan in de galerij. Navigeer snel naar de belangrijke plekken in het model of loop met je bouwpartners door het model en spoor samen fouten op. 

Presentatie


Gebruik BIMx PRO als presentatiemiddel door een presentatieboek toe te voegen. Zoom in en uit voor overzicht, of switch vloeiend over van tekening naar model. Een computer met modelleersoftware is niet meer nodig, een iPad volstaat.

BIMx Hyper model online presenteren

BIMx Hyper modellen kunnen in elke webbrowser, die WebGL ondersteund, beschikbaar worden gemaakt. Het is ook mogelijk links naar modellen op de BIMx Model Transfer site op een eigen website te plaatsen om zo bezoekers direct toegang tot rondleidingen in BIMx Hyper modellen te geven. Naast het 3D model kan ook alle 2D documentatie worden weergegeven zodat er altijd online een actueel BIM dossier beschikbaar is.

Snelle renderengine

BIMx beschikt over een snelle en kwalitatief hoogwaardige renderengine. Global illumination zorgt ervoor dat het model voorzien wordt van een realistisch lichteffect. Render slechts een bepaald beeld van het model en sla dit op in de galerij of laat het hele model doorrekenen. Hiermee maakt je gegarandeerd indruk op de opdrachtgever.