Samenwerken

met de BIM Server

Archicad verandert de manier waarop architecten samenwerken, met Cloud-based BIM samenwerking en mobile messaging. De GRAPHISOFT BIM Server is standaard onderdeel van Archicad. Je hebt hiervoor een computer nodig waarop de BIM Server geïnstalleerd kan worden. Je kunt dan eenvoudig met meerdere personen aan één project werken zonder eerst ingewikkelde afspraken te maken. Of je collega’s en partners nu op kantoor zitten, thuis, of op elke andere willekeurige locatie, BIM Server verbindt. Snel en effectief.

Teamwork en BIM Server™ in actie

 

Samen lever je resultaat

Building Information Modeling (BIM) brengt unieke uitdagingen voor het ontwerpteam met zich mee. Bij de uitvoering van BIM op een grotere schaal, komen ontwerpteams vaak knelpunten tegen in modeltoegankelijkheid en workflow management. Daarom presenteert Archicad de GRAPHISOFT BIM Server. Uniek in zijn soort, is BIM Server de oplossing voor het modelleren in teamverband. Industry-first Delta Server™ technologie reduceert het netwerkverkeer tot een minimum voor directe en betrouwbare data-uitwisseling, zowel binnen het kantoor en via het internet.

 

Next-Generation Teamwork in Archicad

Archicads state-of-the-art BIM Server™ introduceert een unieke workflow bij het delen van bestanden. Door de revolutionaire Delta Server™ technologie worden alleen de gewijzigde elementen verzonden van en naar de BIM Server™. De gemiddelde dataomvang van de bestanden krimpt hiermee van megabytes tot kilobytes. Zo kunnen teamleden in real-time samenwerken aan BIM-modellen via standaard internetverbindingen vrijwel overal in de wereld. Dit geeft je bedrijf, projectteam en modelleurs alle ruimte om zich te concentreren op het resultaat in plaats van het datamanagement.
 
 
   
  
  

Voor iedereen, groot en klein

Werken met BIM Server is interessant voor zowel grote als kleinere bedrijven en zelfs eenmanszaken. Teams zijn eenvoudig samen te stellen en te wijzigen. Iedereen kan vanaf elke locatie verbinding maken met het project. Heeft het bedrijf meerdere vestigingen? Geen probleem.
  
  

Altijd up-to-date

Doordat alle data op een centrale plaats staat (de BIM server) kan iedereen op elk moment de laatste stand van zaken zien. Het bijwerken van projectdata gaat heel snel omdat alleen de mutaties worden verwerkt. Ook bibliotheken zijn centraal beheerd zodat alle teamleden dezelfde objecten gebruiken.

Workflow
Teamwork met Archicad op basis van de BIM Server, met on-demand element toegang en server-level conflictbeheersing, levert een unieke combinatie van de flexibiliteit van 2D workflows en de coördinatie-power van modelgebaseerd werken. Bedrijven kunnen veel flexibeler en efficiënter gebruik maken van medewerkers door deze dynamisch en centraal geregeld in te zetten op projecten.

Snel
In Archicad Teamwork behoren lange wachttijden voor synchronisatie tot het verleden. De toonaangevende Delta Server™-technologie vermindert het netwerkverkeer aanzienlijk. Dezelfde technologie maakt BIM-projecten toegankelijk via standaard internetverbindingen vrijwel overal in de wereld. Omdat alleen projectwijzigingen van en naar de BIM Server worden gestuurd is een update zo verwerkt.

Veilig
Alle projectdata bevinden zich op een centrale plek. Dit kan op de server op kantoor zijn of 'in the cloud'. Speciale algoritmes zorgen ervoor dat het verloren gaan van data door het falen van het netwerk of door hardwareproblemen geen effect heeft op het project.

Overal, intern en extern

Omdat alle data op een centrale plek staat (BIM server) maakt het niet uit vanaf waar je werkt. Het is een kwestie van via internet verbinden met de BIM server en je hebt direct de meest recente versie van het project beschikbaar. Ook als er even geen internetverbinding is, kan er offline gewerkt worden. Later worden de wijzigingen alsnog doorgevoerd.