Nieuw in versie 21

Nieuw: ARCHICAD 21

Step up your BIM!
 
    

Nieuwe generatie trap-gereedschap

Het volledig vernieuwde trap-gereedschap ondersteunt het creatieve proces en vereenvoudigt de complexe taken. Voorwaarden en eisen in de regelgeving kunnen vooraf ingevoerd worden zodat tijdens het modelleren de trap hier aan blijft voldoen. Alle onderdelen zijn hiërarchisch opgebouwd, en dus direct vanuit het model aanpasbaar. 

GRAPHISOFT's nieuwe (patent-pending) Predictive DesignTM technologie berekent op de achtergrond duizenden ontwerp-opties op basis van wat je al gemodelleerd hebt. Door middel van een grafische preview worden mogelijke ontwerpkeuzes inzichtelijk gemaakt.  
 

Associatieve reling biedt nieuwe dimensie in modelleren

Je kunt met één klik een reling aan weerszijden van de trap plaatsten, of zelfs koppelen aan andere constructies. Bij wijzigingen worden deze automatisch doorgevoerd in de reling. Je krijgt volledige vormvrijheid doordat trapbalustrades, spijlen en panelen gedefinieerd kunnen worden met behulp van Building Materials en Complex Profiles. Het reling-gereedschap biedt ongekende ontwerpvrijheid, zeker in combinatie met het nieuwe trap-gereeschap.

Collision Detection voor
betere coördinatie


Zet de Collision Detection in om eenvoudig clashes op te sporen en aan te passen binnen ARCHICAD. Dit geeft je als architect meer mogelijkheden om een coördinerende rol te vervullen in het BIMproces, zonder aanschaf van dure clash-detectie software. 
Exporteer vervolgens de automatisch gegenereerde issues via de ARCHICAD BCF Manager naar BIMcollab voor verdere coördinatie.

Classificaties flexibel
inzetten


ARCHICAD 21 ondersteunt alle classificatiesystemen. Bijvoorbeeld nationale standaarden zoals ILS, Cobie, of een eigen bureaustandaard. Met de publisher genereer je in één keer meerdere IFC bestanden, elk met een eigen translator en gewenste informatieset of classificatie. En met de vernieuwde IFC translators kun je de informatie-overdracht opslaan als profiel zodat er geen voorkeuren verloren gaan.

IFC modellen
als hotlink


Met de vernieuwde importmogelijkheden voor IFC worden IFC modellen als hotlink geplaatst in het model, waardoor je deze direct kunt coördineren en filteren op inhoud. Daarnaast kun je ze eenvoudig updaten en zelfs aanpassen binnen ARCHICAD. Hotlinked IFC modellen kun je ook gebruiken in combinatie met de nieuwe Collision Detection voor een eenvoudige afstemming met andere disciplines.

Professionele visualisaties

ARCHICAD 21 bevat een nieuwe berekeningsmethode voor lichtweerkaatsing binnen de geïntegreerde CineRender voor nog mooiere renderings. Deze methode is uitermate geschikt voor visualisaties van interieurs en zorgt voor een realistische en toch razendsnelle rendering.

Beroemde trappen opnieuw gemodelleerd in ARCHICAD​

 
   

En verder...

Zoals elke nieuwe versie biedt ook ARCHICAD 21 weer een veelvoud aan verbeteringen die de kwaliteit van output en snelheid van werken verhogen.
  
  • Nieuwe multiply om objecten te verdelen langs een pad.
  • Selectieve parameter transfer met pipet.
  • Verbeterde weergave van streeplijnen in hoeken.
  • Opslaan van een selectie als .pln bestand.
  • Makkelijker bewerken van een vliesgevel.
  • Verbeterde performance in navigatie, labels en schedules.
 
Ontdek nog meer over de nieuwe versie op de GRAPHISOFT website >