ARCHICAD laat je beter samenwerken

Effectieve samenwerking bij integrale bouwprojecten

ARCHICAD biedt een volledig ondersteunde openBIM workflow waarin samenwerking met meerdere partijen centraal staat. ARCHICAD heeft uitgebreide functionaliteiten voor de meest effectieve samenwerking bij integrale bouwprojecten. Dit wordt dan ook ondersteund met reeds meer dan 10 jaar een IFC certificering van BuildingSMART.

Probeer ARCHICAD gratis

Samenwerken in elke omgeving

Samenwerking en coordinatie met collega's

Werk effectief samen aan één model. Met ARCHICAD's TeamWork laat je op een eenvoudige en transparante wijze samenwerken in kleine, middelgrote of grote projectteams.
Lees meer.

Overtuigende presentatie naar opdrachtgevers

Geef de opdrachtgever een overtuigend realistische indruk, van jouw ontwerp. Met ARCHICAD's BIMx communiceer je over beleving van de ruimte of de maakbaarheid van je ontwerp in plaats van over tekeningen.
Lees meer.

Samenwerken met multidiscplinaire partners

ARCHICAD ondersteunt OpenBIM. Dé 'gemeenschappelijke taal' om architecten, constructeurs, installateurs, adviseurs en bouwbedrijven effectief samen te laten werken.
Lees meer.

Krachtige functie die je productiviteit verhogen

​BIM data visualiseren

Een ARCHICAD model kan worden omschreven als een centrale BIM database die alle projectgegevens en modelinformatie opslaat en toegankelijk maakt voor alle project belanghebbenden. Met behulp van slimme filters, Interactive Schedules en de Graphic Override kunnen modelleurs eigenschappen van 2D en 3D elementen visueel zichtbaar maken en vastleggen. Maak in een klik inzichtelijk welke wanden brandwerend zijn of controleer of het model voldoet aan BIM protocollen. Deze standaard functionaliteit maakt de workflow voor communicatie, coördinatie en model checking veel efficiënter. 

Geautomatiseerd publiceren

Intelligente ARCHICAD gereedschappen geven grote flexibiliteit in het genereren van de gewenste output van het model. Wijzigingen in het model worden door middel van het revisiebeheer direct doorgevoerd naar alle tekeningen. De verschillende sets aan tekeningen in het gewenste formaat of IFC modellen met verschillende datasets worden beheerd met de Publisher Sets. Met één druk op de knop worden alle sets uit het model up-to-date uitgeleverd.
  

Clash controle voor betere coördinatie

Zet de Collision Detection (clash controle) in om eenvoudig 'clashes' op te sporen en aan te passen binnen het ARCHICAD model. Dit geeft je als architect de mogelijkheid om een coördinerende rol te vervullen in het BIM proces, zonder aanschaf van extra clash-detectie software. Exporteer vervolgens de gevonden problemen als issues via de BCF Manager voor een perfecte coördinatie met de rest van het bouwteam.
   . 

 

BIM basis ILS ready

OpenBIM is dé uitwisselingsstandaard. Deze gecertificeerde werkmethodiek is al vereist in landen als de US (GSA), Noorwegen (Statsbygg), Finland (Senate Properties). Ook in Nederland en België wordt deze standaardisatie steeds vaker vereist. Bijvoorbeeld in samenwerkingsvormen volgens de BIM Basis Informatie Leverings Specificatie (ILS). Door met ARCHICAD te werken wordt er gewerkt met consistente en betrouwbare informatie die op een efficiënte en effectieve wijze met andere partijen kan worden uitgewisseld.

Virtual Reality standaard met BIMx

Maak projecten inzichtelijk voor opdrachtgevers en bouwpartners met interactieve modellen. Loop samen door het virtuele model en bekijk gekoppelde 2D tekeningen en lijsten. Met BIMx kan iedereen - met of zonder bouwkundige kennis - modellen verkennen op een Mac, PC, iPad, tablet of smartphone. Ontvangers van het BIMx model 'wandelen' zelf eenvoudig en intuïtief door het model, kunnen elementen opmeten en informatie opvragen. Ga nog een stap verder in het virtueel model met een 3D-bril. Zo goed is je model nog nooit bekeken.

 

 

BCF communicatie met ARCHICAD

KUBUS heeft add-ons ontwikkeld voor onder andere ARCHICAD, Solibri, Revit, Navisworks, Tekla en simplebim, waarmee een directe uitwisseling van issues mogelijk is via de cloud met BIMcollab. 'Model Clashes' die in Solibri zijn geconstateerd, zijn met één muisklik zichtbaar in ARCHICAD. De uitgebreide mogelijkheden zorgen voor een soepele samenwerking van, of zelfs het vervullen van een coördinerende rol voor, issue management in het BIM proces.
Olympisch Museum in Athene - Architect Vesi Petrova - Visualisatie door Vladislav Dechev - De 3D modellen van de omgevende gebouwen komen rechtstreeks uit Google Earth