ARCHICAD denkt 3D als architect

Stijn Peeters van Architects in Motion vertelt hoe ARCHICAD werd ingezet bij een complexe bestaande situatie van de schouwburg. Na opmeting van de bestaande situatie werd deze in 3D weergeven en maakte het inzichtelijk voor alle partijen.

Atrivé ontwikkelt elementenbestek

Ronald Versprille, senior adviseur Vastgoedstrategie bij Atrivé legt uit hoe zij met de elementenmodule in KUBUS Spexx een krachtig integraal geheel hebben gebouwd van taak- en kwaliteitbeschrijving met behorende prijs. Deze systematiek is al bij diverse woningcorporaties geïmplementeerd.

Waarom kiezen voor ARCHICAD?

Maurice Stöteler, eigenaar St&S ingenieurs, vertelt waarom zij voor ARCHICAD hebben gekozen, en blijven kiezen. Het bureau heeft de ontwikkeling van tekentafel tot het huidige BIM meegemaakt en is overtuigd van de kracht van BIM en de rol die ARCHICAD hierin speelt.

"BIM creëert samenwerking over grenzen heen"

Grenzen tussen partijen gaan meer vervagen want BIM dwingt ons om beter samen te werken. Dit betekent ook dat we ons business model opnieuw moeten uitvinden om verder te groeien.”

"Zelfs onze tuinman wil gaan BIMmen"

Met meer dan 60.000 gebouwen in beheer, en 400 renovatieprojecten per jaar, is Eigen Haard een van de grootste woningcorporaties in Nederland. In 2010 is Eigen Haard gestart met BIM. In het eerste project werd al direct duidelijk dat hetzelfde kwaliteitsniveau behaald kon worden.
 

"Met BIM trekken wij nieuwe medewerkers aan"

"We werken momenteel aan 20 verschillende projecten en Solibri geeft houvast. We kunnen IFC modellen combineren en controleren, objecten classificeren en mooie presentaties van alle issues maken. Daardoor kunnen we sneller problemen oplossen, het model verbeteren en een kwalitatief goed gebouw leveren aan onze klanten”, aldus Lex Ransijn, BIM manager bij De Nijs.

EcoDesigner STAR is stimulans naar duurzaamheid

Aangezien gebouwen tot de grootste verbruikers van energie en grondstoffen behoren, moeten we ons bewust zijn van de kosten voor zowel het milieu als de bouw. Atelier3v biedt door ecodesign-studies relevante antwoorden op dit vraagstuk. Hiervoor wordt EcoDesigner STAR van KUBUS/Graphisoft ingezet.

Opdrachtgever ziet voordeel in werken met BIM

Zeinstra Veerbeek Architecten (ZVA) heeft twee waterwoningen ontworpen die in de Delftse Harnaschpolder liggen. Een intensieve samenwerking met de verschillende partijen heeft gezorgd voor innovatieve nieuwe ideeën die in de woning zijn verwerkt.

Meer tijd en ruimte voor innovatie dankzij Solibri

Architectenbureau De Witte Van der Heijden gebruikt de volgende filosofie als uitgangspunt: het BIM-proces begint bij het bundelen van de innovatiekracht en kennis van de opdrachtgever, architect en aannemer om de protocollen zo helder mogelijk op te stellen.

Bakers van alle markten thuis met ARCHICAD

Bakers Architecten BV werkt sinds 2011 met ARCHICAD. Zij maken inmiddels de mooiste projecten met dit BIM pakket en besparen daarmee veel tijd en overbodige kosten. Het bouwproces is nu inzichtelijker, zo ook de exacte maatvoeringen en complexe ontmoetingen.

Studiowerk ontdekt vele voordelen van ARCHICAD

Na jarenlang met Arkey te hebben gewerkt is Studiowerk overgestapt naar ARCHICAD om efficiënter met een gebouwmodel om te gaan en er meer uit te kunnen halen. Het eerste project met ARCHICAD is een herbestemming van de voormalige blikfabriek in Deventer.

DOK architecten BIMt met ARCHICAD

Nadat DOK architecten besloot te gaan BIM-en, hebben ze een wensenlijst opgesteld en gedegen onderzoek gedaan naar het BIM pakket dat voor hen het beste zou werken. Zij kozen voor ARCHICAD. Liesbeth van der Pol, directeur architect DOK architecten, vertelt hoe het proces is verlopen.
 

Duurzaam ontwerpen staat bij LIAG centraal

Architectenbureau LIAG in Den Haag heeft het oude pand waarin het is gevestigd zo duurzaam mogelijk gemaakt, met ledverlichting en zonnepanelen. En ook in haar ontwerpen staat duurzaam ontwerpen centraal. 

"We hebben nu meer tijd voor het ontwerp"

Roeleveld-Sikkes Architects heeft 3 jaar geleden voor ARCHICAD gekozen. Ze zijn de overstap naar ARCHICAD in fases aangegaan. Ze hebben nu 10 licenties ARCHICAD en zo’n 30% van de werknemers werkt ermee.

LEVS gelooft in OPEN BIM

In oude tijden werd het vakmanschap op de proef gesteld. Van tekeningen voor constructie en installaties draaiden we een radex rood, maar het was natuurlijk een drama als er iets veranderde na de radex rood fase.

"Met OPEN BIM nóg meer grip op het bouwproces"

In een gezellige -tot kantoor omgebouwde- woonboerderij wordt hard gewerkt. BBAW Bouwmanagement (Bouw en Bouwkundig Adviesbureau Wortelboer) is een onafhankelijk familiebedrijf dat opdrachtgevers ondersteunt bij de optimalisatie van het bouwproces.

Na teleurstelling met Revit gekozen voor ARCHICAD

Quadrant Architecten bna, gevestigd in Zevenbergen, is uitgegroeid tot een middelgroot all-round architectenbureau. Eind december 2010 hebben zij gekozen voor ARCHICAD: met 15 licenties en maatwerkbegeleiding hebben zij de stap naar BIM gezet.

Rijnboutt enthousiast over ARCHICAD

Het Amsterdamse bureau Rijnboutt is voor de zomer helemaal over naar ARCHICAD. Volgens ir. Frederik Vermeesch, architect/directeur van het bureau en belast met de invoering van de BIM-software is Rijnboutt dan klaar voor de toekomst.

"ARCHICAD kan 3D denken, net als een architect"

Rietveld Architects New York is een Amerikaans architectenbureau met een Nederlandse directie, gevestigd in New York, USA. Sinds 1996 doet het bureau al hun projecten met ARCHICAD. Veel projecten vinden plaats in Nederland zoals bijvoorbeeld Equinox in Den Haag.

Prinses Beatrixschool, Wenum Wiesel

MTB Architecten werkt aan alle aspecten en onderdelen van wat nodig is om architectuur te maken: ontwerpen en realiseren van gebouwen. De speerpunten kostenbewustheid, kwaliteitszorg en duurzaamheid zijn van groot belang.

"Het gehele project is in korte tijd gerealiseerd"

Arkenbouw Post leverde na de bouwvak van 2008 zijn 50e ark op. Kort daarna diende zich weer een nieuwe mijlpaal aan. Het bedrijf is namelijk begonnen aan een reuzenark van zestig bij elf meter welke drie bouwlagen telt.

"ARCHICAD zorgt voor betere oplossingen"

Verstoep bouwkundigen werkt sinds begin november 2008 met ARCHICAD. Iedereen die met het programma werkt, heeft de cursus gevolgd. Ook is er een maatwerktraining op locatie gegeven. Daarmee heeft het bureau een goede start gemaakt.

Multidisciplinair communiceren met ARCHICAD

Delta Onroerend Goed BV richt zich op het ontwikkelen van landbouwgrond tot bedrijventerrein. Daarnaast houdt Delta zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuwbouw voor zowel utiliteits- als woningbouwprojecten en het beheren van bedrijfs- en kantoorpanden.

Kern|architecten: "In één keer overstappen"

Kern|architecten is gestart met 4 licenties ArchiCAD die met name voor ontwerp en presentatie werden ingezet. Een van de eerste grote projecten die met ArchiCAD werden ontworpen is het Outlet Center in Roermond.

"Dankzij ARCHICAD winnen we prijsvragen"

Architectenbureau ir Henri Leloup bv is een bedrijf waar ontwerp en detail maar ook kostenbewaking en bouwkwaliteit volledig begeleid worden.

"ARCHICAD biedt een stimulans voor creativiteit"

Joost Valk Architectuur uit Nieuw-Vennep staat dankzij hun licenties ARCHICAD voor een efficiënte aanpak van het architectenwerk in alle fasen van het bouwproces. Het bureau werkt sinds 2001 fulltime met ARCHICAD.

"ARCHICAD is onmisbaar"

Kollhoff werkt al vele jaren met ARCHICAD en heeft destijds gekozen voor ARCHICAD omdat de basis van ons bedrijf in Duitsland ligt en ARCHICAD daar een stuk bekender is dan hier. Daarbij werkten we toen met Apple’s en ook dan is ARCHICAD een logische keuze.