Startende ondernemer investeert in de toekomst

Studio D11 is het eenmansbureau uit Delft van architect Reinder Douwes. Door te investeren in de toekomst heeft Studio D11 een goede werkwijze kunnen ontwikkelen hetgeen de klanten erg aanspreekt.

De Vree en Sliepen: Van Revit naar ArchiCAD

De Vree en Sliepen ging zo’n drie jaar geleden op zoek naar BIM-software. De werkgroep die dat begeleidde had de keuze gemaakt voor Revit zonder verder te kijken dan naar de leverancier van AutoCAD. Een keuze die volgens Bas van Dijk wel vaker te snel wordt gemaakt.

Innovatie start bij de aannemer

'De Walburg', een markante kantoorvilla in het centrum van Weert is het hoofdkantoor van Mertens Bouwbedrijf. Leo Janssen, hoofd bedrijfsbureau, is aan het woord.

Meer samenwerking dankzij ArchiCAD

In 2008 was de behoefte om de overstap naar BIM te maken groot bij ZEEP Architecten. Na grondig onderzoek viel de keuze op ArchiCAD. Ronald van Aggelen en Paul Bos vertellen graag wat de overstap voor hun bureau betekende.

"ArchiCAD is het potlood van de toekomst"

Thomas Rau ziet het als zijn missie om in zijn werk op elk niveau een betere kwaliteit van leven te bewerkstelligen. Hij heeft architectuur zowel aan de kunstacademie als aan een technische hogeschool gestudeerd. 

"Door ArchiCAD zijn ontwerpen sneller inzichtelijk"

"Wij zijn een bureau van ca. 10 man sterk en werken coöperatief, constructief, persoonlijk en resultaatgericht. Het bureau werkt sinds 1997 alles met ArchiCAD uit en we hebben 8 licenties. 

"Wie goed kijkt, kiest voor ArchiCAD"

"Wij hebben 20 jaar met Arkey gewerkt. Dat was altijd met grote tevredenheid, maar na verloop van tijd hadden we de top bereikt met dat systeem. Begin 2006 hebben we ArchiCAD in huis gehaald en sindsdien doen we alles met ArchiCAD."

"ArchiCAD stimuleert de creativiteit"

Omdat we tegen beperkingen aan liepen met onze ontwerpsoftware, gingen we op zoek naar ander programma. We wilden naar een 3D gebouwmodel toe. Na meerdere programma’s te hebben bekeken en getest viel de keuze op ArchiCAD.

"ArchiCAD is een helder verhaal en ik geloof er in"

Tijdens mijn studie aan de TU/Eindhoven architectuur en bouwinformatica ben ik altijd al geïnteresseerd en betrokken geweest bij de software waar we mee werkten. Toen ik met ArchiCAD in aanraking kwam, was ik direct verkocht.

"Voor ons is 'TeamWork' essentieel"

ArchiCAD speelt een steeds grotere rol. Met name omdat bij ons de projectleiders eveneens tekenen. Een projectleider bij LIAG tekent mee tot ver in de werktekeningfase en dat wordt aan de hand van de grootte van de projecten wel ondersteund door bouwkundige tekenaars. 

"Ik ben onder de indruk van de doorsneden"

"BIM werkt productieverhogend. Het maakt namelijk het hele bouwproces in een vroeger tijdstip inzichtelijk. BIM software moet snel zijn, stabiel en flexibel. Snelheid is belangrijk want werken met een BIM programma mag niet frustrerend zijn".

"ArchiCAD is een pakket dat zich onderscheidt"

We werken al vanaf de 5.0 versie met ArchiCAD, dat is nu zo’n 9 jaar. Daarvoor werkten we met de hand, dus we zijn vanaf de tekentafel overgestapt op ArchiCAD en dat is heel goed verlopen.

"Met ArchiCAD gaat het sneller dan met AutoCAD"

Ik ben in 2003 begonnen bij B22 Bouwkundig Teken- & Adviesbureau en ben direct aan de slag gegaan met ArchiCAD. Op dat moment werd gewerkt met versie 6.5 maar nmiddels werken we met de nieuwste versie en zijn we erg enthousiast.

"ArchiCAD levert tijdwinst op"

Vóór ArchiCAD werkten wij met een 3D-pakket en dat heette 'ArchiTrion'. De ontwikkelingen bij ArchiTrion stopten; er zat in dat pakket geen progressie meer en dat was de reden dat wij zijn gaan zoeken naar een ander tekenprogramma. Wij hebben gekozen voor ArchiCAD.