ArchiCAD en duurzaamheid hand in hand

De DDacha is een mooi en duurzaam woonconcept binnen het samenwerkingsverband van Marx & Steketee architecten en stek architecten. "Dankzij ArchiCAD konden we onze opdrachtgever tijdens het ontwerpproces volledig inzicht te geven. Een zorgvuldig samengesteld en gevisualiseerd gebouwmodel is daarbij onmisbaar."

Duurzame ambities worden waargemaakt

"Dankzij ArchiCAD konden we de dubbele functionaliteit van de koeienstal concreet vertalen naar de praktijk." Aldus Strategie Architecten

"ArchiCAD garandeert LIAG kwaliteit"

"ArchiCAD is een tekenprogramma dat ons in staat stelt projecten van ontwerp tot oplevering in de vingers te hebben én houden, zodat wij de gewenste kwaliteit kunnen garanderen."

Meesterlijke precisie dankzij BIM

Powerhouse Company: "Het ArchiCAD 3D model een van de voornaamste redenen voor het succes van dit project was. Hierdoor had de aannemer een groot voordeel waardoor hij deze mate van precisie en kwaliteit kon leveren."

Minder risico's met ArchiCAD BIM model

“Alles wat we wisten over het gebouw en wat we zelf hadden ontworpen, is in een BIM-model gestopt. Dit model hebben we met de aannemer en installatie-adviseur stap voor stap doorlopen. Hierdoor hebben we de fouten en problemen die we anders pas tijdens de bouw waren tegengekomen, kunnen voorkomen.”

Een nieuw gemeenschapshuis in Kaatsheuvel

Quadrant ontwerpt het nieuwe gemeenschapshuis in Kaatsheuvel voor de gemeente Loon op Zand. Dit is onderdeel van het project "Bruisend Dorpshart". De belangrijkste pijlers van dit project zijn: Gemeente, Wonen, Werken en Recreëren.

Architect met BIM aantrekkelijk

Hendriks Bouw en Ontwikkeling (HBO) te Oss, Van de Ven | Franken | Onstenk Architectuurbureau (VFO) uit Eindhoven en ingenieursbureau Goudstikker - de Vries uit Den Bosch wilden graag de uitdaging van 'big BIM' in de keten onderzoeken en bundelden hun krachten.

Villa Flora op Floriade 2012, Venlo

Het kantoor Villa Flora wordt het belangrijkste gebouw op de Floriade* 2012 te Venlo. Behalve een expositiehal en kantoorruimte is het een demonstratie van de innovatieve energiebesparing in de glastuinbouw. 

Kids Cube van No Label

No Label, een jong architectenbureau in Rotterdam, heeft het BSO-meubel ontworpen. In ingeklapte vorm is het een compacte en rustige plek waar scholieren kunnen zitten. In uitgeklapte vorm is het een complete opvanglocatie voor twintig kinderen.

Voormalig DRU Terrein

'Het Gietelinck' in Ulft is een omvangrijk terrein waar indertijd de oude gietijzerij DRU gevestigd was. Dit gebied wordt door BOEi, in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek, herontwikkeld.

AAS Architecten verbouwt Camera Bioscoop

Bij de verbouw van de aan het Hereplein gevestigde Camera bioscoop, een gemeentelijk monument uit de wederopbouw-periode, opereerde AAS Architecten in het spanningsveld van tijdelijkheid en continuïteit.

LIAG ontwerpt HAN-campus in Nijmegen

LIAG architekten en bouwadviseurs ontwerpt het nieuwe gebouw voor de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het bureau won de opdracht voor het bouwwerk op de HAN-campus via een Europese aanbesteding.

RAU: Green Office 2015

Green Office 2015 is een innovatieve visie op, én een concreet plan voor de ontwikkeling van duurzame kantoren in binnenstedelijke gebieden. De parkachtige schakel verbindt en vitaliseert gebieden die door infrastructuur worden doorkruist. 

Prinses Máxima opent De St@art

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft De St@art, het nieuwe kantoor en educatief centrum van Stichting De Apenheul en het Natuurhuis in Apeldoorn, geopend.

Brede Islamitische school El Amien

De Brede Islamitische school die Frencken Scholl Architecten ontwierp in het stadsdeel Osdorp, heeft de toepasselijke naam El Amien meegekregen, wat 'de betrouwbare' betekent; de ouders kunnen de zorg voor hun kinderen gerust toevertrouwen aan de school.

Eerste energieleverende school

Architectenbureau RAU tekende voor het ontwerp van de eerste CO2-neutrale school van Nederland die ook nog energie gaat opleveren. Het gaat om de nieuwbouw van het Christiaan Huygens College in Eindhoven.

Alvaro Siza ontwerpt 'twintower' Rotterdam

Álvaro Siza is een zeer ervaren architect die op internationale schaal op zeer uiteenlopende locaties werkzaam is. Bovendien is hij een architect die zeer goed reageert op de gegeven context; ‘ontwerpen is het transformeren van het reeds bestaande’ is een van zijn uitspraken.

Het pakhuis dat zich niet in 2D liet persen

Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam; sinds 1997 de uitdaging van de Architect Fumi Hoshino. Hij kreeg de opdracht dit statige pakhuis om te toveren tot een eigentijds appartementencomplex gecombineerd met een trendy winkelcentrum.

De nieuwe kerk voor Nieuwland

Er worden tegenwoordig niet zoveel nieuwe kerken meer gebouwd maar de nieuwbouwwijk Nieuwland in Amersfoort zou niet compleet geweest zijn zonder een eigen kerk. Blokhuis Braakman architectenbureau kreeg de opdracht en voerde het project uit in ArchiCAD.

"3D modelcontrole levert resultaat op"

Het project de Boreel is door VIBES in Deventer volledig in 3D-gemodelleerd vanaf de schetsontwerpen/massastudies t/m de prefab betonproduktietekeningen. Door deze integrale benadering bestond ook de behoefte om het model te checken.

United World College

Aan de rand van het Geusseltpark in Maastricht wordt een nieuw eiland vormgegeven. Frencken Scholl architecten ontwerpt daarvoor het buitenterrein, Bureau Brekelmans is verantwoordelijk voor de constructie.