OpenBIM  bleek onmisbaar

Project van a2o-architecten en Bouwbedrijf Kumpen
Politiebureau in Borgloon
Architectenbureau a2o heeft samen met bouwbedrijf Kumpen het winnende ontwerp gemaakt in een PPS-competitie voor een nieuw te bouwen politiebureau in Borgloon (Limburg, België). Het nieuwe complex zal deels worden gebouwd op het terrein van het huidige bureau, deels op het aangrenzende braakliggende perceel. De nieuwbouw wordt meteen aangegrepen voor de combinatie met een brandweerpost.
 

"Dankzij BIM hadden wij het winnende ontwerp"  

Killian Nekeman, architect bij a2o-architecten

Bekijk de live presentatie van het project Politiebureau Borgloon

OpenBIM geeft alle betrokken partijen een constante, gecentraliseerde toegang tot het 3D model van een project. Elke partij heeft zo een beter overzicht over het project, wat zorgt voor minder miscommunicatie. Dankzij de 3D-visualisatie en de efficiënte werkwijze binnen het systeem, hebben veel bouwbedrijven en architecten gekozen voor openBIM.

Deze werkwijze geeft meer inzicht, efficiëntere communicatie en betere controle op het ontwerp- en bouwproces. a2o-architecten en Bouwbedrijf Kumpen vertellen hoe zij dit proces ervaren hebben. Aan de hand van het project 'Politiebureau in Borgloon' laten ze zien hoe openBIM in de praktijk werkt; hoe komt een BIM model tot stand, hoe controleer je modellen en hoe los je issues tijdig op.

KUBUS

Stefan Eerlingen


Download >

A2O architecten

Killian Nekeman & Michel Janssens


Download >

Bouwbedrijf Kumpen

Dieter Froyen & Sien van der Have


Download >