Testdrive ARCHICAD en Solibri

iedere maand | Eindhoven, Hasselt, Amsterdam en Erpe Mere

Het oriënteren op de juiste software kan een hele klus zijn. Daarom organiseren wij testdrives. Volledig vrijblijvend kun je ARCHICAD en Solibri komen ervaren onder begeleiding van onze productspecialisten. Een praktische ervaring die als doorslaggevend wordt ervaren.

Bits & Bytes in het architectenkantoor

Woensdag 15 & donderdag 23 mei | Omnia Schaubroeck Nazareth & Technopolis Mechelen

Tijdens de praktijkmarkt op Bits&Bytes geeft KUBUS toelichting over de laatste beschikbare BIMoplossingen die uw architectenkantoor optimaliseren.
Bovendien wordt bijvoorbeeld de vernieuwde Meetstaat Manager binnen ARCHICAD in detail toegelicht en kunt u deze zelf uitproberen. 

 

Masterclass Parametrisch Ontwerpen

4 juni 2019 | De St@art, Apeldoorn

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties een ontwerp kan worden gegenereerd. Naast het ontwerpen van complexe geometrie en constructies biedt parametrisch ontwerpen ook mogelijkheden om wijzigingen in een responsief model door te voeren. Dit proces van 'Design by Performance' stelt je in staat om snel en prestatiegericht (BIM)modellen te genereren, verschillende interventies en scenario’s te testen en prestaties inzichtelijk te maken.
 
  
Wil jij ook het maximale uit iedere opgave halen of gewoon zien hoe deze experts parametrisch ontwerpen inzetten in de praktijk? Bezoek op 4 juni onze Masterclass Parametrisch Ontwerpen, waar onder andere SeARCH, Powerhouse Company, SCIA, GRAPHISOFT, Royal Haskoning en The Form Foundation spreken over dit onderwerp. 
  

BIMPraat: BIM en issuemanagement, een sterke combi

26 september 2019 | Eindhoven

Deze BIMPraat is de eerste BIMPraat on Tour. Tijdens deze sessie leert u hoe u een effectief BIM-proces creëert met Issuemanagement. Complexe spreadsheet, storende telefoontjes en rommelig e-mailverkeer om BIM-issues te communiceren en beheren: het is niet meer van deze tijd. Vanaf het ontwerp, tijdens de uitvoeringsvoorbereiding, maar ook bij de uitvoering is issuemanagement belangrijk. Het voorkomt fouten en dubbel werk, en het geeft heel veel overzicht in het BIM proces.

Bedrijven die in BIM werken, vinden steeds meer fouten in aangeleverde modellen. Hoe zorgen zij ervoor dat deze fouten worden opgelost? Dat is één van de centrale vragen tijdens deze BIMPraat. Ronald de Graan van KUBUS behandelt manieren om met BIM slimmer samen te werken in projectteams en hoe met issuemanagement meer valt te halen uit het BIM-proces. Tevens presenteren Bilal Kechou en Arjan Toet van Schiphol Nederland BV aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe zij omgaan met issuemangement.