Webinars

                               In onze webinars laten we zien wat onze software allemaal kan. Ze zijn dan ook bedoeld voor niet-gebruikers van het
                               betreffende softwarepakket, omdat de basisprincipes besproken worden. Onze webinars zijn vrij toegankelijk en ze
                               worden opgenomen, zodat ze later terug te zien zijn. 
 

Volg onze LIVE webinars, registreer je nu!

Donderdag 5 maart, 14:00 uur


Modelinformatie corrigeren met Solibri

   
Uitwisselen van 3D modellen wordt gedaan via het IFC bestandsformaat. Hoe de modelinformatie in dit IFC bestand wordt opgeslagen wisselt bij de verschillende BIM applicaties.
Dit maakt het soms lastig om de juiste informatie in de modellen te vinden.
Solibri heeft tools om de informatie in de modellen te ordenen, te filteren en op een overzichtelijke manier te exporteren.

De IFC modellen zelf kunnen niet aangepast worden binnen Solibri, maar de export van hoeveelhedenstaten en overzichtslijsten zijn wel naar eigen inzicht aan te passen.

In dit webinar laten we zien wat er mogelijk is door op een slimme manier filters, classificaties en ito’s te gebruiken.

Door: Rob Smulders  
Duur: +\- 20 minuten
 
Registreren
  
   
 

Dinsdag 10 maart, 14:00 uur


Solibri voor de werfleider/werkvoorbereider

   
De taken binnen een bouwbedrijf kunnen enorm uiteen liggen; de één kan de hele dag met cijfers bezig zijn, de ander houdt dan weer een oogje in het zeil op de werf. Logischerwijs heeft dus ook niet iedereen zijn software in dezelfde mate of zelfs op dezelfde manier nodig.

Gelukkig speelt Solibri in op de praktijk. Zo wordt in dit webinar 'Solibri Site' toegelicht, een 'lichtere' versie van Solibri die speciaal voor werfleiders/ werkvoorbereiders op de markt is gekomen. 

De KUBUS KeyMember Editie gaat nog een stapje verder. In de template voor de werfvoorbereiding zit reeds alles klaar wat nodig is om van start te gaan met Solibri. 

Door: Lynn van Osselaer  
Duur: +\- 15 minuten
 
Registreren
  
   

Donderdag 19 maart, 14:00 uur


Gemakkelijk modelleren
in 3D

   
Ingewikkelde ontwerpen kunnen soms een uitdaging lijken om te modelleren in 3D. 
Of nog erger: het kan iemand zelfs volledig tegenhouden om de stap naar 3D te zetten. Maar laat de software je niet afschrikken.

Volg dit webinar en ontdek hoe moeiteloos dit in ARCHICAD kan. Met diverse gereedschappen, zoals de intuïtieve trappen, volledige vliesgevels, een dubbelgekromd dak of een volledig vrije vorm, wordt het modelleren van complexe ontwerpen kinderspel. 

In dit webinar geven we een impressie van deze unieke mogelijkheden in ARCHICAD.
  
  
  

Door: Laura Vanderhoven  
Duur: +\- 20 minuten
 
Registreren
  
   

Dinsdag 24 maart, 14:00 uur


Detailleren in BIM

   
Wanneer het ontwerp gereed is, zijn er automatisch allerlei ruwe details tot stand gekomen. De verbinding tussen elementen gaat namelijk op basis van prioriteiten waardoor de ene schil voorrang tot de andere krijgt. Overal waar het gebouw wordt doorgesneden, wordt dit niveau van detail (Level Of Detail, LOD) getoond. Vervolgens kan allerlei extra informatie worden toegevoegd, die niet noodzakelijkerwijs in 3D hoeft te worden gemodelleerd. Denk aan bijvoorbeeld maatvoering, teksten, maar ook ondersteunende 2D getekende informatie. Op detailbladen kunnen vervolgens 2D en 3D uitsneden samen worden gevoegd voor duidelijk communicatie van het ontwerp.

Door: Jeroen de Bruin (gericht op NL)
Duur: +\- 20 minuten
 
     
   

Bekijk de opnamen van eerdere webinars

Een afspraak plannen?

Liever advies op maat? Dat kan heel eenvoudig. Om tijd te besparen doen we dat online. Geef aan wanneer je tijd hebt, en we hebben een digitale afspraak. Dat kan over het implementeren van BIM gaan, maar het kan ook een demonstratie zijn van ARCHICAD, Solibri of BIMcollab.

Krijn Voorn, BIM productspecialist bij KUBUS, is een zeer bevlogen spreker. Hij heeft in BIM zijn passie gevonden. Krijn heeft als missie het werkplezier van de mensen in de bouw te verhogen.


Plan een online gesprek