Gratis kennis van onze topexperts

Online summer schoolVoor de zomervakantie nog even je kennis bijspijkeren? Tijdens de gratis online kennissessies van KUBUS word je in 30 minuten door onze topexperts bijgepraat over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt je aanmelden voor verschillende live én on-demand (bekijken wanneer het jou uitkomt) webinars. 
 
Schrijf je nu in en ontvang gratis de Solibri Journal (als e-book), een fraai boekwerkje vol met inspirerende bouwverhalen van Solibri gebruikers wereldwijd.  

Webinar programma

 
Wat komt er kijken bij een overstap van 2D naar 3D?
 
  Toekomst van parametrisch modelleren    BIM... in het werk
Krijn Voorn 
BIM specialist
                                     

Jeroen de Bruin
BIM productspecialist
 
                                 

Mathijs Natrop
Eigenaar Solidu

 

Steeds vaker kijken architectenbureaus en bouwbedrijven naar de omschakeling van 2D naar BIM. Dat begint met een eerste stap naar 3D modelleren. Kantoren beseffen dat ze niet achter kunnen blijven.

Maar waarom eigenlijk? Is BIM een trend of is het de toekomst van de bouwsector? Kun je niet gewoon een 3D pakket aanschaffen en beginnen? Tijdens dit webinar bekijken we de verschillende uitdagingen van het omschakelen van een traditionele 2D workflow naar BIM. 

 

 

 

In dit webinar zie je enkele voorbeelden van wat mogelijk is met de ARCHICAD-Grasshopper Live Connection. Met Rhino en de plugin Grasshopper kun je visueel programmeren en met de Live Connection kun je direct elementen aanmaken in ARCHICAD.

Zo kun je snel repetitieve handelingen uitvoeren, vloeiende vormen maken of inspirerende ontwerpen maken. In dit webinar leer je de eerste stappen maken met dit fantastische gereedschap.

 

 

Mathijs Natrop is eigenaar van Solidu, bouw en advies. Solidu is gespecialiseerd in virtueel bouwen en houdt zich voornamelijk bezig met BIM op de bouwplaats.
 
In het webinar zal Mathijs ingaan op het nut van openBIM. Hoe ben je onderscheidend en hoe pas je BIM nu daadwerkelijk toe?
Webinar on-demand beschikbaar
 
 
 
Webinar on-demand beschikbaar
 
Webinar on-demand beschikbaar
 

 
 

OpenBIM

De kansen voor de architect 

 

 

OpenBIM

De kansen voor de aannemer 

 

BIM bij kleine projecten

Christian Dalhuizen

   Christian Dalhuizen
BIM productmanager

                                     

Krijn Voorn
BIM specialist

                                                                          

Architectenbureaus die BIMmen zijn in staat sneller en eenvoudiger een ontwerp te maken en te detailleren. Zij creëren in één geïntrigeerde workflow een 3D gebouwmodel, de 2D documentatie en alle relevante modelgegevens.

Leer tijdens dit webinar informatie uit je modellen optimaal toe te passen, modellen van externen te integreren en betere modelinformatie over te dragen naar een aannemer. 
 

Het effectief uitwisselen van informatie is in de bouwsector cruciaal. Leer tijdens dit webinar hoe je bruikbare BIM-modellen aangeleverd krijgt van andere disciplines, hoe veel essentiële gegevens uit BIM-modellen worden gegenereerd, hoe je sneller kunt reageren op wijzigingen en hoe je risico’s kunt beperken door modellen automatisch te valideren.
En dat zelf modelleren niet een kerntaak van een aannemer hoeft te zijn.

 
 
Als architect van kleinere projecten kun je ook gewoon starten met BIM. Met de ARCHICAD STAR(T) Edition gebruik je een volwaardig BIM-pakket. Je doet dat door simpelweg van plattegrond naar gevel en doorsnede al tekenend een model op te bouwen. 

Je realiseert eenvoudig tekeningen, kozijnstaten en hoeveelheden vanuit één model en je creëert overtuigende VR-presentaties voor je klanten. Vanuit hier opschalen naar een volwaardig BIM-proces is altijd mogelijk.
 
 
Webinar on-demand beschikbaar

Webinar on-demand beschikbaar

 
Webinar on-demand beschikbaar


 
 

Werken met de BIM basis ILS 

 

Eenvoudig en onbezorgd beginnen met BIM 

 

Een omgevingsvergunning voorbereiden in België

 

Christian Dalhuizen
BIM productmanager

                                                                          

  Krijn Voorn
BIM specialist
                                     
                                     

Lynn van Osselaer
BIM productspecialist

Na dit webinar weet je als architect o.a. hoe je BIM-modellen zo configureert dat deze voldoen aan de gestelde afspraken, hoe je in minder tijd je model met alle benodigde IFC-eigenschappen oplevert en hoe je je ontwerp en de kwaliteit bewaakt.


​Als aannemer weet je na afloop o.a. hoe je informatie uit BIM-modellen als basis kunt gebruiken bij de uitvoering, dat je werkmethodieken kunt instellen op basis van gestructureerde gegevens en dat je via een geïntegreerde regelset een BIM-model kunt checken en valideren aan de gestelde eisen in de BIM basis ILS.
 
  
Gebruik van een BIM-model zorgt voor een optimalisatie van je eigen, interne proces. Van voorlopig ontwerp tot en met de uitwerkingsfase, visualisaties, materiaallijsten en kozijnstaten; ze worden allemaal gegenereerd uit het BIM-model.

In dit webinar leer je ​o.a. de uit het BIM-model gegenereerde documentatie te laten aansluiten op je bureau standaarden, hoe je controleert of de informatie in het BIM-model juist is en hoe je tijd bespaart met BIM door eerst tijd te investeren.


 

Ben je in België betrokken bij het voorbereiden en aanvragen van een omgevingsvergunning? Dan leer je tijdens dit webinar hoe je de ARCHICAD template hiervoor inzet. Denk aan de juiste benaming van de in te dienen stukken, het voorbereiden van het hemelwaterformulier en het publiceren van lay-outs naar PDF.

Je realiseert hiermee uiteindelijk flinke tijdswinst richting de deadline van het indienmoment. 
Webinar on-demand beschikbaar

  
 
Webinar on-demand beschikbaar

    
Webinar on-demand beschikbaar


 
 

Betere modelkwaliteit = betere gebouwen 

 

 

Gedetailleerd uitwerken van een 3D model in ARCHICAD 

 

Modelleren begint bij het voorlopig ontwerp

Krijn Voorn
BIM specialist
     
                                    

Laura Vanderhoven

Laura Vanderhoven

Wil je starten met issuemanagement? Bekijk tijdens dit webinar hoe eenvoudig dat kan zijn. En hoe goed issuemanagement kan bijdragen aan een efficiënter bouwproces met minder faalkosten en betere gebouwen.

Issuemanagement is onmisbaar voor ieder bouwproject.
 

Een model met meer detail kan steeds verder in het bouwproces ingezet worden en geeft extra gebruiksgemak. Zo kan een nieuwe snede zonder additionele bewerking direct gemaakt worden. 

Maar hoe ver ga je hierin? En hoe ga je om met 3D details in ARCHICAD? Krijg tijdens dit webinar antwoord op deze en veel andere vragen.

 

Tijdens de voorontwerpfase is er nog weinig definitief. Dit betekent dat alles eenvoudig en snel moet kunnen wijzigen en nog weinig detail bevat. In ARCHICAD zijn hierbij vele mogelijkheden.

In dit webinar geven we heel wat tips om snel een model op te zetten. Ook worden er hulpmiddelen getoond voor het omgaan met het programma van eisen of met verschillende versies van een voorontwerp.

 
Webinar on-demand beschikbaar


 
Webinar on-demand beschikbaar

Webinar on-demand beschikbaar


 
 

Hoe vereenvoudigt u uw Renovatie- & Herbestemmingsprojecten?

 

Wat komt er kijken bij een overstap van 2D naar 3D?

 

 

Denise Bos
ARCHICAD productmanager

                                                                          

Krijn Voorn
BIM specialist
     
                                    

 
 

Voor het renoveren van gebouwen worden vaak afzonderlijke tekeningen gemaakt, één voor de bestaande situatie en één voor de nieuwe situatie. Met de renovatietool van ARCHICAD kun je binnen hetzelfde project werken aan de huidige én de toekomstige situaties tegelijk. Wijzigingen worden in alle fasen doorgevoerd en de documentatie van de bestaande, sloop en nieuwe situatie zijn up-to-date.


 
  
Is BIM een trend of is het de toekomst van de bouwsector? Kun je niet gewoon een 3D pakket aanschaffen en beginnen? Tijdens dit webinar bekijken we de verschillende uitdagingen van het omschakelen van een traditionele 2D workflow naar BIM.

 
Webinar on-demand beschikbaar

  
 
Webinar on-demand beschikbaar


 
 

 
 

Docenten en ArchiCAD