Persbericht

ARCHICAD 22 is beschikbaar in Nederland en België
BIM inside & out
  


Eindhoven, 11 september 2018 - De nieuwste versie van ARCHICAD is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. ARCHICAD 22 verbetert de design- en documentatieworkflow voor ontwerp en uitvoering. Daarnaast worden ook aanzienlijke verbeteringen in modelleren, informatiebeheer en 2D prestaties geïntroduceerd.

Vliesgevels
  
Het nieuwe Vliesgevel gereedschap van ARCHICAD 22 biedt een unieke flexibele workflow om gevels te creëren met behulp van modulaire, hiërarchische en eenvoudig aan te passen patronen. Zowel traditioneel als algoritmisch modelleren wordt ondersteund dankzij de verbeterde ARCHICAD-Grasshopper connectie.

Parametrische profielen
  
De verbeterde Profile Manager maakt het mogelijk om eenvoudig, zonder programmeren, parametrische profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden. Vanaf nu kan de geometrie van profielen intelligent worden gemaakt en zowel numeriek als grafisch worden beheerd.

Expressies
  
Met de gloednieuwe Expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan elementen binnen het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld ventilatieberekeningen of aantal kilo staal per ligger. Dit geeft meer invulling aan de ‘i’ in BIM.

KeyMember Editie
  
KUBUS introduceert tegelijkertijd met de komst van ARCHICAD 22 de nieuwste versie van de KUBUS KeyMember Editie. Deze versie sluit nauw aan bij de nieuwe features van ARCHICAD 22 waarbij de intelligentie van profielen en de calculatiemogelijkheden met de Expressies toegepast zijn.

Ronald de Graan, directeur product management bij KUBUS: "Door de vele verbeteringen op het gebied van modelleren, datakwaliteit en IFC bevestigt ARCHICAD haar positie als de beste tool voor de ontwerpende en bouwende partijen bij integrale - en (open)BIM projecten."

Naast bovengenoemde features zijn er weer vele functionele verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere productiviteit. Vanaf vandaag is ARCHICAD 22 voor de Nederlandse en Vlaamse markt beschikbaar. Kijk voor meer informatie over ARCHICAD op www.kubusinfo.nl/archicad
  


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 25.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie:
ARCHICAD 22 signature project (meerdere beelden) >

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950