Persbericht

Nieuw: ARCHICAD 23 | BIM in an Instant

 
Eindhoven, 16 mei 2019 – GRAPHISOFT® heeft ARCHICAD 23 aangekondigd; de nieuwste versie van de toonaangevende en bekroonde BIM software voor architecten, ontwerpers en bouwbedrijven. De belangrijkste verbeteringen zijn terug te vinden in de workflow, het uitwisselen met bouwpartners en het detailniveau van BIM modellen.
 
"Dagelijkse taken zoals het opstarten van de software en het schakelen tussen projecten en weergaven, zijn flink versneld”, zegt Peter Temesvari, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT. "We hebben de architect centraal geplaatst, waarbij de software nu reageert op de manier waarop architecten denken en werken. De verhoogde reactiesnelheid van ARCHICAD 23 is echt opmerkelijk! "
 
Meer detail in balken en kolommen
ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D documentatie is er een betere weergave en zijn er meer mogelijkheden.
 
Openingen en sparingen
Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreidere mogelijkheden om openingen in een model te modelleren. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van en werken aan openingen en sparingen.
 
Workflow
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden. 
 
Interoperabiliteit
IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd.
 
 
ARCHICAD 23 zal in september beschikbaar zijn voor de Nederlandse en Vlaamse markt. 
Kijk voor meer informatie over ARCHICAD op www.kubusinfo.nl/archicad
 
Leer meer over ARCHICAD 23 tijdens de online streaming van ARCHICAD 23's wereldpremière op 4 juni. Registreren op www.graphisoft.com/archicad

  


Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 40.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD 23 splash >
ARCHICAD 23 logo >

Meer informatie
Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950  of
Sonja Weytjens | marketing@kubusinfo.be | T. +32(0)11 98 88 44