Persbericht

Nieuw: ARCHICAD STAR(T) Edition 2019

  
Eindhoven, 31 januari 2019 – De nieuwste versie van ARCHICAD STAR(T) Edition is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. De STAR(T) Edition is een volledig BIM pakket dat een passende oplossing biedt voor de kleinere bureaus die volwaardig willen participeren in een openBIM workflow.
  

Parametrische profielen

De verbeterde Profile Manager maakt het mogelijk om eenvoudig, zonder programmeren, parametrische profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden. Vanaf nu kan de geometrie van profielen intelligent worden gemaakt en zowel numeriek als grafisch worden beheerd.
  

Sneller en meer detail

ARCHICAD STAR(T) Edition 2019 bevat nu ook de gestroomlijnde 2D navigatie van ARCHICAD 22. Het pannen en inzoomen op (grote) vectoriële onderleggers gaat vloeiend en soepel. Beeldschermen met een resolutie van 4k of 5k laten nu een nog scherper en gedetailleerder beeld zien, op zowel Mac als Windows.
  

Geen data, maar informatie

Met de gloednieuwe Expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan elementen binnen het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft ongekende mogelijkheden, bijvoorbeeld ventilatieberekeningen of aantal kilo’s staal per ligger. Dit geeft praktische invulling aan de ‘i’ in BIM.
  

Koploper in openBIM

Tijdens het importeren van IFC zet ARCHICAD IFC eigenschappen om naar ARCHICAD-properties en -eigenschappen waardoor data uit een extern model in ARCHICAD-functies te gebruiken of aan te roepen zijn. Bij het exporteren van een model is meer gedetailleerde informatie te koppelen aan de export naar IFC.

  
Ronald de Graan, directeur product management bij KUBUS: "Met de ILS-translator is het ook met deze STAR(T) Edition eenvoudig om consistente en betrouwbare informatie op een efficiënte en effectieve wijze uit te wisselen in de keten."
  
Om te profiteren van álle ARCHICAD-functies en voordelen kan de STAR(T) Edition op ieder gewenst moment geüpgraded worden naar de volledige ARCHICAD versie, zonder gegevensverlies van eerder gestarte projecten.
  
Ga voor meer informatie naar www.kubusinfo.nl/startedition
  
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 30.000 gebruikers in de bouw.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM-revolutie in 1984 met ARCHICAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. GRAPHISOFT blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. GRAPHISOFT maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Bijlagen voor publicatie
ARCHICAD STAR(T) Edition logo >

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950