Jasper van den Abeelen

junior accountmanager

Na mijn opleiding International Business and Management Studies aan Avans Hogeschool in Breda ben ik me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik had al verschillende sollicitaties lopen toen ik bij KUBUS op gesprek mocht komen. Het moment dat ik binnenstapte had ik het "het gevoel van wow", door de moderne uitstraling.

Inmiddels werk ik hier alweer een klein jaar als accountmanager. Ik heb voornamelijk telefonisch, contact met onze (potentiële) klanten binnen de uitvoerende- en ontwerpende bouw over producten als ARCHICAD en Solibri. Klanten en prospects bellen mij of hebben via onze website, beurzen of mailings aangegeven dat zij interesse hebben in onze producten, waarna ik contact met ze opneem. Ik beantwoord vragen, adviseer over onze producten en plan afspraken in met onze productspecialisten en/of senior accountmanagers. Zij geven vervolgens een testdrive of een demo op locatie zodat


geïnteresseerden direct ervaren wat de mogelijkheden en voordelen zijn. Verder maak ik offertes en sluit de orders. Soms is dit iets wat heel vlot verloopt, een andere keer is dit een langdurig proces. Een klant die na een periode van twee of drie maanden twijfelen en veel contact besluit om tot aanschaf over te gaan en daarna super tevreden is, dat vind ik echt mooi. Maar ook de klanten met wie ik geregeld contact heb en een relatie opbouw zijn erg waardevol.
 

"We werken als een
team om ons target te halen"

 
We hebben geen persoonlijk maar een team-target. Hierdoor is er geen gehaaide salessfeer, maar wel het gezamenlijke doel om te halen wat er gehaald moet worden. Niet door snelle praatjes, maar juist door de behoeften van onze klanten te leren kennen, hierin te adviseren en vooral ook door ze zelf te laten ervaren wat onze producten voor hen kunnen betekenen. Adviseren in plaats van keiharde sales dus, en dat past bij mij. Als ik naar mijn groei kijk, dan kan ik zeggen dat mijn productkennis echt enorm vergroot is en ik veel sterker ben in adviseren dan toen ik bij KUBUS begon.

BIMcollab is het cloud based issuemanagement pakket wat binnen KUBUS ontwikkeld wordt en wat op dit moment wereldwijd slechts een enkele concurrent heeft. Gezien mijn opleidingsachtergrond is dit iets waar ik in de toekomst graag mee aan de slag zou gaan, om ook weer mijn internationale ervaring uit te breiden.

Wat KUBUS voor mij een fijne werkomgeving maakt? De gemoedelijke sfeer binnen een jong en divers team. Er wordt hard gewerkt maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Ik heb de juiste keuze gemaakt om bij KUBUS mijn carrière te starten omdat ik hier echt veel kan leren en er veel ruimte voor ontwikkeling is.