André Schnabel

BIM productmanager Solibri

Ik ben erg enthousiast over het werken als BIM productmanager bij KUBUS. Het is een functie waarin ik na tien jaar gewerkt te hebben als architect / projectleider mijn talenten en ambities kwijt kan. Toen ik bewust nadacht over mijn toekomstige loopbaan, kreeg ik duidelijk voor ogen wat bij mij past. Ik wil werken in een functie waarin kennisdelen een belangrijk onderdeel is. Ook weet ik dat ik energie haal uit klantcontact, het samenbrengen van partijen en samen groeien. Tot slot wil ik werken bij een innovatief bedrijf dat mooie producten maakt, waar ik met mijn opgedane kennis en werkervaring een bijdrage aan mag leveren. Met deze focus bij het zoeken naar een nieuwe baan, kreeg ik KUBUS in het vizier.

Als architect kwam ik als ARCHICAD gebruiker al regelmatig in contact met medewerkers van KUBUS. Door die samenwerking kreeg ik zo’n positief beeld van het bedrijf, dat ik er zelf wel wilde werken. En het is
 
 
waar: bij KUBUS vind ik alles wat ik zoek in een baan. Daar haal ik iedere dag opnieuw veel werkplezier uit!  

Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Ik ben inhoudelijk specialist van het product Solibri, waarvoor ik projectmatige werkzaamheden uitvoer. Wij bedenken content om dit product verder te ontwikkelen voor de Nederlandse en Belgische markt. Solibri is zo’n goed pakket dat ik oprecht vind dat ieder gebouw het verdient. Puur vanuit de behoefte om beter te worden en een kwaliteitsslag te maken.
 

"Ik werk bij een innovatief bedrijf waar mijn
kennis en ervaring een bijdrage levert."


Daarnaast geef ik cursussen waarbij ik mijn kennis en enthousiasme overbreng aan gemotiveerde architecten en hun bouwpartners. Het is mooi om hun positieve reacties terug te horen over het werken met onze pakketen en te zien hoe zij gedreven aan de slag gaan. 
Vanaf de helpdesk bied ik klantondersteuning. Ik behandel vragen van klanten per telefoon, mail of chat. Dit gaat veel verder dan slechts het beantwoorden van vragen. Door het werken vanaf de helpdesk leer ik onze klanten steeds beter kennen, ik bouw aan de relatie. Ik vergroot de kennis van klanten en tegelijkertijd die van mijzelf. Super leuk aan dit deel van mijn werk vind ik dat ik klanten laat inzien wat zij allemaal kunnen bereiken met onze software. 

KUBUS past als bedrijf bij mij. Bij KUBUS wordt gekeken naar de kwaliteiten van de mensen en hoe deze ingezet kunnen worden. Het tonen van eigen initiatief, verantwoordelijkheid en betrokkenheid worden gestimuleerd en gewaardeerd. Zo kan ik het aangeven als ik me persoonlijk een bepaalde richting op wil ontwikkelen. Het mooie kantoor, de informele en collegiale sfeer, de flexibiliteit en ruimte voor groei maken KUBUS voor mij dé werkomgeving.