Kubus Persbericht 6 mei 2014 
ArchiCAD 18 – Join the creative flow
van automatische camera tot cloud-solution

Eindhoven, 6 mei 2014 – Vandaag kondigt GRAPHISOFT ArchiCAD 18 aan. Deze versie brengt innovaties die de BIM workflow verbeteren waaronder de geheel vernieuwde en op Cinema 4D gebaseerde high-end render engine met een kwaliteit die normaal alleen in professionele visualisatie software te vinden is. Nu direct in ArchiCAD en werkend als een automatische fotocamera: na keuze van een scène wordt de belichting automatisch ingeregeld. Daarnaast brengt ArchiCAD 18 innovaties op het gebied van revisie management en samenwerken in de cloud met BIMcloud®.

"Vandaag de dag gaat innovatie binnen BIM meer over workflow en gebruikersgemak dan over de functionaliteit zelf. Met de workflow van ArchiCAD 18 wordt creativiteit niet beperkt, maar juist gesteund”, aldus László Vértesi, vicepresident productontwikkeling van GRAPHISOFT.

 

Uniek is de visualisatie binnen BIM

De integratie van de krachtige render engine van Cinema 4D binnen ArchiCAD zorgt voor fotorealistische visualisaties van hoge kwaliteit. Met automatische belichting snel een goed resultaat of voor specialisten met uitgebreide parameters. ArchiCAD is de enige BIM applicatie waarmee fotorealistische renderings gemaakt kunnen worden.
 

Documentatie

ArchiCAD 18 bewaart en documenteert automatisch alle wijzigingen in het model. Doordat deze werkwijze is verweven in de BIM workflow, zijn er later in het project geen problemen met betrekking tot verantwoordelijkheden.

Het gebruik van PDF is in ArchiCAD 18 verbeterd. Naast export naar PDF-A (voor officiële stukken of archivering) kan de schaal en de compressie worden ingesteld. Zowel voor export als import kunnen lagen worden gebruikt en ingesteld of kunnen attributen zoals pennen en lettertypen worden aangepast om presentaties in het lay-out book te finetunen.

Ronald de Graan, directeur producten KUBUS: "ArchiCAD 18 is weer een fantastische upgrade waarin creativiteit ondersteund wordt en het samenwerken in (grote) BIM projecten soepel verloopt. Samenwerken gaat over communiceren en daarin blijkt ArchiCAD steeds weer voorloper, zowel op het gebied van projectmanagement, visualisaties, IFC als ook werken met zeer grote projecten."

 

BIMcloud

De ware potentie van BIM ligt in de samenwerking tussen verschillende partijen die BIM data delen. Met BIMcloud hebben samenwerkende teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang tot BIM projecten. Een standaard internetverbinding is voldoende om zelfs in de grootste modellen samen te werken.
 

ArchiCAD en BCF

ArchiCAD is OpenBIM. GRAPHISOFT werkt constant aan verbetering van data-uitwisseling. ArchiCAD 18 ondersteunt native het Building Collaboration Format (BCF) waarmee de communicatie over modellen tussen partijen verbeterd wordt door de uitwisseling van issues in het model. In ArchiCAD 18 kunnen BCF bestanden worden ingelezen in de Mark-Up tool, die daarnaast ook is verbeterd.

ArchiCAD 18 wordt deze zomer verwacht.
Lees meer over ArchiCAD op www.kubusinfo.nl/archicad

 

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD, EcoDesigner STAR, BIMx, BIMcloud en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.500 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Over GRAPHISOFT®
GRAPHISOFT startte de BIM revolutie in 1984 met ArchiCAD®, het eerste volwaardige BIM pakket voor architecten. Graphisoft blijft innoveren met onder ander de BIM Server™, BIMcloud™, EcoDesigner™ en BIMx®. Graphisoft maakt sinds 2007 deel uit van de Nemetschek Group.

Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl

 
   
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden