Kubus Persbericht 20 aug 2013 
XatraX en KUBUS starten strategische samenwerking
Voor betere lokale promotie en ondersteuning van ArchX en ArchiCAD

Eindhoven 20 augustus 2013 – XatraX en KUBUS tekenen een strategisch samenwerkingsverband om de producten en diensten van beide bedrijven efficiënter en breder te promoten.

XatraX is producent en leverancier van ArchX, kantoor- en projectmanagementsoftware, en verdeler van Artex voor de architect en ingenieur. KUBUS is distributeur van de BIM oplossingen ArchiCAD en Solibri in Nederland en Vlaanderen. KUBUS zal op locatie bij XatraX in Diepenbeek maandelijks testdrives en cursussen ArchiCAD gaan verzorgen. Anderzijds gaat XatraX gebruikmaken van de cursuslocaties van KUBUS in Eindhoven en Amsterdam om ArchX ook in Nederland te promoten.

Erik Pijnenburg, directeur KUBUS: "Deze samenwerking is de volgende stap om dichter bij Vlaamse klanten te komen en hen beter van dienst te kunnen zijn. Wij zijn blij dat we nu ArchiCAD testdrives en cursussen kunnen aanbieden op twee locatiesin Vlaanderen: in Erpe-Mere bij onze partner Focus IT en nu ook in Diepenbeek bij XatraX."

Dankzij de door KUBUS ontwikkelde ArchX add-on voor ArchiCAD kunnen tekeningen en modellen met de nodige intelligentie direct in de projectadministratie van ArchX bewaard worden. Zo weet ArchiCAD in welke projectmap de tekening moet worden bewaard en geeft ArchX automatisch een naam aan het document. Op deze manier ontstaat structuur binnen de organisatie. De add-on is verkrijgbaar via XatraX. Voor het tekeningenbeheer is ook een specifieke ArchX.CAD versie beschikbaar.

Stefan Eerlingen, Sales Manager XatraX: “Door de samenwerking met KUBUS kunnen we onze Nederlandse klanten vanuit een meer centrale locatie ondersteunen, want onze ArchX opleidingen kunnen ze nu bijvoorbeeld dichter bij huis volgen. Bovendien is de koppeling tussen ArchiCAD en ArchX een grote meerwaarde, ArchX wordt hierdoor ook een stukje BIM.

Zowel de cursussen die door KUBUS als door XatraX worden gegeven, zijn erkend voor de KMO portefeuille van de Vlaamse Overheid. In een recent tevredenheidsonderzoek onder klanten behaalden beide bedrijven klanttevredenheidscores hoger dan 8.

Erik Pijnenburg, KUBUS Stefan Eerlingen, XatraX
 


Over XatraX
XatraX ontwikkelt software en levert diensten aan de architectuur-en ingenieurssector in de Benelux, Frankrijk en ver daarbuiten. ArchX wordt sinds meer dan 10 jaar ontwikkeld in eigen huis en XatraX verdeelt ArteX exclusief voor Vlaanderen. Met meer dan 2500 gebruikers is ArchX marktkleider op het vlak van kantoorbeheersoftware binnen de architectuur- en ingenieurssector in België en Luxemburg. Door de klanten in deze sectoren heeft XatraX een enorme knowhow opgebouwd en is XatraX ook, hét aanspreekpunt geworden voor alle hardware, software en netwerkbeheer in deze doelgroep

Over KUBUS
KUBUS levert BIM voor Design en Build en is distributeur voor de producten van GRAPHISOFT® (Hongarije) en Goldpartner van Solibri Inc. (Finland) in de Benelux. Voor ArchiCAD®, EcoDesigner STAR®, BIMx®, BIMcloud™ en Solibri Model Checker wordt naast verkoop een hoog niveau van service, opleiding en content geleverd. KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow solutions zoals simplebim en BCF plug-ins voor BIM authoring tools. Kubus Stabu is Nederlands meest gebruikte bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam en Belgrado worden samen met verkooppartners in Vlaanderen producten en diensten geleverd aan meer dan 3.250 klanten in de bouwsector, met name in de Benelux.

Meer informatie
Contacteer Lotje van Rijsoort of Rosa van Tour - marketing@kubusinfo.nl - T. +31(0)40 213 1950
www.kubusinfo.nl
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden