Kubus Persbericht september 2016 
Nieuwe Solibri BCF Connector
Verbeterd de integratie met BIMcollab®


Eindhoven, Nederland; Helsinki, Finland 29 september 2016 - Vandaag heeft Solibri Inc. een nieuwe versie van de BCF Connector voor BIMcollab uitgebracht. Deze extensie biedt gebruikers een directe link met BIMcollab, het meest gebruikte issue management platform in de cloud, speciaal voor BIM. De combinatie met BIMcollab biedt Solibri gebruikers een eenvoudige manier om gevonden problemen te communiceren met de betrokken modelleurs, direct in hun BIM modelleerpakket. Deze workflow versnelt het cyclische proces van controleren en verbeteren van modellen gedurende de ontwerp- en werkvoorbereidingsfases.

Pasi Paasiala, Solibri CTO: “Het belang van issueverwerking en issuemanagement blijft toenemen voor alle BIM gebruikers. Onze BCF Connector is wederom een voorbeeld van onze inzet om gebruikers de oplossingen te leveren die ze nodig hebben.”

Deze nieuwe versie biedt een significante performance verbetering bij het synchroniseren van grote sets issues tussen Solibri en BIMcollab, met name belangrijk voor gebruikers met grote projecten en grote aantallen issues. De verbeterde mogelijkheden met user-mapping, filters en versturen van alleen de wijzigingen versoepelt het communicatieproces verder en zorgt voor een betere gebruikerservaring. Als presentaties met problemen -die gevonden zijn in Solibri Model Checker- gesynchroniseerd worden met BIMcollab, zijn deze direct bereikbaar voor anderen. Dit kan via browsers of vanuit de meest gebruikte BIM pakketten, waaronder Revit, ARCHICAD en Tekla Structures, zodat ze opgezocht en meteen opgelost kunnen worden in de originele modellen.

Erik Pijnenburg, CEO KUBUS: “Wij zijn blij met de intensieve samenwerking met de ontwikkelaars van Solibri om de BCF Connector te verbeteren. Ik geloof dat deze nieuwe versie erg gewaardeerd zal worden door gebruikers die zowel met Solibri Model Checker als BIMcollab werken.”

Met de BCF Connector kunnen issues gedeeld worden met andere teamleden via het BIMcollab portaal dat gebaseerd is op het open BCF formaat voor een echte OPEN BIM workflow. BIMcollab centraliseert issues in de cloud en biedt een verhelderend overzicht, een intuïtieve functionaliteit en inzichtelijke rapporten.

De BCF Connector is gratis te downloaden in het Solibri Solution Center.

Voor meer informatie zie support.bimcollab.com of www.solibri.com.

 

Over Solibri
Solibri Inc. is marktleider in BIM Quality Assurance en Quality Control. Zij leveren ‘out of the box’ oplossingen voor BIM validatie, controle op regelgeving, procescoördinatie, design review, analyses, en code checking. Het is Solibri’s missie om oplossingen te ontwikkelen voor kwaliteitscontrole met als doel de kwaliteit van BIM gebaseerde ontwikkelprocessen en daarmee het gehele bouwproces te verbeteren en productiever en kostenefficiënter te maken. Tot Solibri’s klantenkring behoren grote gebouweigenaren, bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus in meer dan 70 landen.

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd.


Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden