Kubus Persbericht november 2016 
KUBUS wordt exclusief distributeur van Solibri in Benelux


Eindhoven, Nederland; Helsinki, Finland 7 november 2016 - Vandaag heeft Solibri Inc. aangekondigd dat KUBUS exclusief distributeur wordt in het Nederlandstalige deel van de Benelux. In die rol zal KUBUS Solibri Inc. representeren binnen deze regio voor de verkoop en ondersteuning van Solibri Model Checker en alle aanverwante producten. KUBUS is sinds 2010 distributeur voor Solibri, en is daarnaast in 2013 ook als enige ter wereld tot Gold Partner benoemd. Met de benoeming van exclusief distributeur wordt de samenwerking nog intensiever, wat voordelig is voor alle Solibri-gebruikers in de Benelux.

Jorma Ehrnrooth, algemeen directeur sales van Solibri: “Ik ben verheugd met de aankondiging dat KUBUS onze exclusieve distributeur wordt in de Benelux. Vanaf het eerste moment in onze samenwerking heeft KUBUS zich volledig ingezet voor de promotie van Solibri Model Checker en delen ze onze overtuiging dat dit pakket de kwaliteit van de workflow verhoogd binnen elk bouwproject. Ze hebben al meer dan eens hun kwaliteiten bewezen op het gebied van verkoop en ondersteuning van onze producten. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten de vruchten zullen plukken van deze vernieuwde samenwerking.”

Alle huidige klanten in het Nederlandstalige deel van de Benelux die Solibri Model Checker via een andere distributeur hebben aangeschaft, worden binnenkort benaderd door KUBUS om ze te informeren over de nieuwe situatie en de wijzigingen die hiermee gepaard gaan op het gebied van licenties en ondersteuning.

Erik Pijnenburg, algemeen directeur van KUBUS: “We zijn blij dat onze inspanningen van de afgelopen 6 jaar worden beloond met een betere positie als exclusief distributeur en een nauwere samenwerking met Solibri. Deze ontwikkeling creëert vanuit ons een nog grotere toewijding om te investeren in de ontwikkeling van lokale content voor Solibri Model Checker, en daarmee nog betere en markt-specifieke regelsets aan te kunnen bieden aan onze gebruikers.”

Solibri en KUBUS werken ook samen aan de ontwikkeling en verbetering van een BCF-gebaseerde openBIM® werkwijze. De BCF Connector is een extensie voor Solibri, ontwikkeld vanuit de software bibliotheken van KUBUS, voor een live connectie met BIMcollab®, werelds eerste issue management platform gericht op BIM in de cloud. Dit biedt gebruikers de benodigde functionaliteiten om presentaties met issues vanuit Solibri te synchroniseren met BIMcollab®.


Voor meer informatie zie www.kubusinfo.nl/solibri of www.solibri.com.

 

Over Solibri
Solibri Inc. is marktleider in BIM Quality Assurance en Quality Control. Zij leveren ‘out of the box’ oplossingen voor BIM validatie, controle op regelgeving, procescoördinatie, design review, analyses, en code checking. Het is Solibri’s missie om oplossingen te ontwikkelen voor kwaliteitscontrole met als doel de kwaliteit van BIM gebaseerde ontwikkelprocessen en daarmee het gehele bouwproces te verbeteren en productiever en kostenefficiënter te maken. Tot Solibri’s klantenkring behoren grote gebouweigenaren, bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus in meer dan 70 landen.

Over KUBUS
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Gold Partner van Solibri. KUBUS is promotor van OPEN standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meestgebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®, ’s werelds eerste oplossing voor cloud-based issue management met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt en Belgrado worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 10.000 gebruikers wereldwijd.


Meer informatie
Contacteer Rosa van Tour | marketing@kubusinfo.nl | T. +31(0)40 213 1950 
 
 
Copyright © 2019 KUBUS. Alle rechten voorbehouden afmelden