simplebim®

Structureer en valideer eenvoudig je IFC data 

Nieuw in simplebim 7

Ook de nieuwste versie van simplebim zet weer in op het efficiënt creëren van relevante en betrouwbare modellen. Daarnaast biedt versie 7 ook een volledig vernieuwe interface. Dit nieuwe concept heet Ultra simplebim. Het combineert inzichtelijke modellen met een taak-georiënteerde user inteface.
Je kunt eenvoudig de werkomgeving aanpassen zodat je al het juiste gereedschap direct bij de hand hebt voor je taken. Deze werkomgeving kun je ook opslaan om het later te hergebruiken. Met overzichtelijke data binnen een eenvoudige werkomgeving wordt BIM nog eenvoudiger. 
 
Gebruik simplebim om efficiënter te werken en meer uit de IFC data van anderen te halen. Importeer een IFC bestand binnen simplebim en filter de data die je nodig hebt. Vul daarna eventueel kenmerken aan, wijzig deze of verplaats ze. Vervolgens kan het IFC bestand geëxporteerd worden naar Excel of een modelchecker voor controle, om hoeveelheden uit te trekken en nog veel meer. Met simplebim creëer je een model dat kleiner is, makkelijker werkt en informatie bevat die betrouwbaar is.

Wissel issues uit met de BCF Manager


De BCF Manager zit standaard in simplebim en biedt een directe link met BIMcollab®. Dit biedt BCF functionaliteiten zoals BCF bestanden inlezen en opslaan. Maak handmatig nieuwe issues aan, of genereer ze automatisch vanuit de validatieresultaten. Communiceer deze issues vervolgens met andere partijen. Nooit eerder was modelchecking en datavalidatie zo eenvoudig gekoppeld aan het communiceren van issues.
Lees meer over de BCF Managers >

Valideer je model volgens de RVB BIM norm


 
RVB BIM Norm is opgesteld door het Rijksvastgoedbedrijf in samenwerking met partijen in de bouw. Het beschrijft de specificaties van BIM-extracten en de bestanden die je hierbij moet aanleveren. Veel van deze eisen kunnen in simplebim via een template automatisch gevalideerd worden. Met de KUBUS Templates kun je een model valideren volgens de RVB BIM Norm, en nog veel meer.
Lees meer over de RVB BIM norm >

Verrijk & exporteer

Het is mogelijk om data van externe bronnen toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld bij ruimte-objecten informatie toe uit een energieprestatie-berekening, om daarna vanuit het IFC-model een goed installatie-ontwerp te kunnen maken. Je kunt ook nieuwe gegevens toevoegen op basis van de al aanwezige data in het model. Bijvoorbeeld of een wand intern of extern is, afhankelijk van het gebruikte type wand. Vervolgens kan het aangepaste IFC model worden opgeslagen en uitgewisseld met andere partijen. Zo weet je zeker dat alle benodigde informatie erin zit.


Professionele kwaliteit in BIM uitwisseling

Bij het uitwisselen van informatie tussen partijen, is het een vereiste dat deze informatie betrouwbaar is. Dit geldt voor tekeningen, stuklijsten, maar ook voor BIM modellen. Hoewel de IFC export mogelijkheden steeds beter worden, voldoen modellen nog niet altijd aan de eisen die gesteld worden voor een optimale uitwisseling. Met simplebim kun je op een eenvoudige manier een BIM model bekijken, filteren en aanpassen om het gereed maken voor een professionele uitwisseling. Door gebruik te maken van templates kun je modellen ook automatisch filteren en structureren.

Controleren & valideren

Je kunt zelf aangeven aan welke eisen een model moet voldoen. Laat vervolgens simplebim automatisch de controle uitvoeren. Zo kan getoetst worden of het model wel de juiste IFC elementen bevat, of bepaalde parameters (coderingen) wel aanwezig zijn, en of deze wel een toegestane waarde hebben. De validatie resultaten kunnen met de modelleur gecommuniceerd worden of direct in simplebim worden aangepast.