Modelleren met
point & click en push & pull

Waar te koop

Wij stoppen binnenkort met de verkoop en ondersteuning van SketchUp. Voor meer informatie over aanschaf, verlenging of ondersteuning verwijzen wij je naar Design8.

 

Simpel en doeltreffend

SketchUp betekent eenvoudig en flexibel modelleren zonder complexe software te hoeven gebruiken. Met de unieke, intuïtieve interface van SketchUp is haast iedereen in staat een 3D-vormstudie te maken. Met één handeling tover je een vlak om in een volume en met punten en randen sleep je het volume naar jouw gewenste modificatie. Maar voor het echte BIM-modelleren kies je natuurlijk voor ARCHICAD.Visualisatie

Er zijn in SketchUp veel technieken die de visualisatie kunnen verfijnen. Presenteer je model op een schetsachtige manier of gebruik (foto)texturen voor een meer realistische weergave.

Met Photo Match in SketchUp Pro kan een 2D foto worden overgetrokken of een bestaand 3D-model in een foto worden geplaatst. SketchUp Pro berekent automatisch de juiste camerapositie en kijkhoek in overeenstemming met de foto. Maak het verder af met een sfeer uit de stijlbibliotheek of bouw het zelf in Style Builder (SketchUp Pro).Componentenbibliotheek

Ga je aan de slag met SketchUp dan beschik je direct over een onuitputtelijke verzameling aan bibliotheekelementen via de 3D Warehouse. Ramen, trappen, spanten, staalprofielen, dakopeningen, straatmeubilair en zelfs vervoersmiddelen zijn standaard aanwezig.

Zoek je een bureaustoel, maar vind je nét niet helemaal wat je zoekt. Dan kies je een uitgangsmodel dat je naar je behoefte aanpast. Naast standaard objecten voor visualisatie, bevat het 3D Warehouse ook slimme parametrische objecten (dynamic components).
  

Modelleren voor BIM

Ook voor de professional is SketchUp geschikt. Je SketchUp werk laat zich gemakkelijk exporteren als .dwg, .dxf of .3ds bestand voor importeren in een volwaardige BIM applicatie. Gebruik je SketchUp naast Revit of AutoCAD, overweeg dan de stap naar ARCHICAD. Daarin zijn vergelijkbare gebruikersvriendelijke modelleertools als in SketchUp aanwezig, maar bouw je direct een BIM model op waar informatie uit te halen is en dat zijn waarde in het verdere proces bewijst.