Hoe eenvoudig
kan het zijn

3D modelling made easyVisualisatie

Er zijn in SketchUp veel technieken die de visualisatie kunnen verfijnen. Gebruik bijvoorbeeld de Paint Bucket om kleuren en texturen toe te voegen aan je model.

Maak het 3D-model met Photo Match (SketchUp Pro) door de 2D foto over te trekken. Je kunt ook een bestaand 3D-model in een foto plaatsen. SketchUp Pro berekent automatisch de juiste camerapositie en kijkhoek in overeenstemming met de foto. Zo maak je snel een realistische omgeving. Maak het verder af met een sfeer uit de stijlbibliotheek of bouw het zelf in Style Builder (SketchUp Pro).

Professioneel presenteren

Heb je je model of schets gereed? Dan wil je het leesbaar maken voor anderen. Een professionele uitstraling voor je ontwerpintenties creëer je met Layout (ScketchUp Pro). Hiermee is het mogelijk om verschillende plattegronden, aanzichten en perspectieven in een eigen huisstijl op een blad te plaatsen. Bewerk de pagina-opmaak verder met teksten, foto’s en andere grafische elementen zoals pijlen. Presenteer je meerdere pagina’s tellende schets op papier of scherm.

Maatvast uitwisselen

Omdat je gebruik maakt van een computer, werk je nauwkeurig en maatvast. Tekeningen creëer je op schaal en geef je gemakkelijk de juiste maatvoering. Speciaal voor de professional geeft Sketchup Pro uitstekende uitwisseling met andere software door exportmogelijkheden in .dxf of .3ds.