Soepele communicatie
& efficiënte uitwisseling

Coördinatie van aspectmodellen

Coördineer je het proces van meerdere disciplines, dan verzamel je alle aspect modellen van de co-makers en plaatst deze in Solibri Model Checker middels het IFC-bestandsformaat. Indien geen IFC beschikbaar, is er een optie via 3D DWG.

Door het toepassen van regels vindt je alle knelpunten. Deze worden in een overzichtelijke lijst gegroepeerd weergegeven, zodat je deze kunt beoordelen op relevantie. De kwesties die je het meest dringend acht, worden voorzien van een dia en daarbij het benodigd commentaar. Je kunt verantwoordelijken toekennen aan de kwesties en een status toekennen. Maak in het communicatiedeel van Solibri een

 

presentatie met alle issues en deel deze vervolgens via BIMcollab, een BCF bestand of (statische) rapportage in Excel met je partners. Zij kunnen vervolgens de presentatie bekijken en commentaar toevoegen indien kwesties verholpen zijn. 

Door modellen regelmatig te verversen bij revisies, behoud je een duidelijk overzicht van het werk dat verricht wordt. Indien nodig kan er in de ontwikkeling worden gestuurd. Alle gegevens die binnenkomen tijdens de ontwikkeling, zijn op verschillende manier te rapporteren naar hoeveelheidstaten. Daarnaast zijn verschillende andere analyses mogelijk die parallel kunnen plaatsvinden.BIMcollab platform issue management

Directe koppeling met BIMcollab®

BIMcollab is een platform voor issue management in de cloud. Dankzij de directe koppeling met SOLIBRI (maar ook Revit, ARCHICAD, Navisworks en Tekla) wordt een soepele BIM workflow gecreëerd. BIMcollab overbrugt de verschillen tussen BIM applicaties en is uitermate geschikt voor de multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijven in bouwprojecten. Zet deze nieuwe openBIM tool in om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project. 
Presentaties die gemaakt worden kun je direct als issues publiceren en delen met het bouwteam via BIMcollab. De modelleur ontvangt automatisch een notificatie en kan binnen zijn eigen modelleer omgeving direct naar de conflicterende objecten springen. Als de oplossing gereed is, kan vervolgens met één klik het issue als ‘opgelost’ aan de BIM manager gerapporteerd worden.
 

Ondersteuning BCF 2.0

solibri issues BCF

SOLIBRI ondersteunt het BCF 2.0 formaat, en wordt gebruikt om issues over het model te communiceren. Met dit formaat kunnen afbeeldingen en informatie aan een issue gekoppeld worden, zoals een titel, omschrijving en BCF status. Ook kunnen er meerdere verantwoordelijken aan een issue toegekend worden.

Combineer tot 1 issue

solibri issue management

Verzamel eenvoudig meerdere kwesties uit dezelfde toets binnen één issue. Dit levert tijdswinst op bij zowel de BIM manager als de modelleur. Het issue laat altijd de gekoppelde kwesties zien en de speciale functies voor het verwerken van revisies maken inzichtelijk wat gewijzigd is en geven overzicht.

Maak je eigen issue-rapport

solibri issue rapporten

SOLIBRI zoomt automatisch in op issues die uit de controle komen. De intelligente clash-detectie kent op basis van elementtype een mate van belangrijkheid aan het issue toe. Sla 3D-standpunten van issues op en voorzie ze van commentaar. Plaats issues eenvoudig in een presentatie en toon ze aan ketenpartners met de  SOLIBRI Anywhere
solibri samenwerken BIM software

Samenwerking stroomlijnen, wel zo handig.

Met SOLIBRI kun je aspectmodellen van meerdere disciplines tegelijk inlezen. Zo kan bijvoorbeeld een bouwkundig model en een installatietechnisch model vergeleken worden en met ‘clash-detectie’ onderzocht of ze ‘botsen’. Gevonden issues worden semi-automatisch en overzichtelijk gepresenteerd in een presentatie of rapportage.

Grote projecten met veel modellen

Om het overzicht te behouden in SOLIBRI wanneer je met veel modellen van verschillende partijen werkt is er nu de mogelijkheid om categorieën (mappen) aan te maken in je model tree. Zo kun je bijvoorbeeld de verschillende modellen van de architect, constructeur, installateur, producten en toeleveranciers eenvoudiger ordenen en zijn coördinatiemodellen sneller opgezet.

PDF Import

Importeer met een paar klikken een PDF als onderlegger voor je BIM model. Vervolgens kun je deze eenvoudig verschalen, verplaatsen, optillen roteren en bijsnijden. Je kunt ook maatvoeren vanuit de 2D tekeningen want elke lijn en intersectie op de PDF is interactief. Zo krijg je nog meer inzicht in het model en worden visuele controles eenvoudiger. 

Solibri Anywhere

Met Solibri Anywhere kun je bestanden gemaakt met Solibri inlezen en bekijken. Vooral bruikbaar voor het delen van check-resultaten, classificaties, ITO's en presentaties. Ook zijn IFC bestanden in te lezen (één tegelijk).

Wil je echter een goede communicatie workflow opzetten met issues, dan is een opzet met Solibri met BCF Connector in combinatie met BIMcollab en BCF Managers te prefereren. Daarmee worden issues in de cloud gedeeld en hanteert u een volledige openBIM-workflow.