Nieuw in V9.8

Nieuw: Solibri versie 9.8

Logischer, overzichtelijker en intuïtiever

Solibri in een nieuw jasje

Solibri versie 9.8 introduceert een gloednieuwe, hoge resolutie, grafische gebruikersinterface: overzichtelijk fris en modern. Door de nieuwe iconen, kleuren en extra ruimte is je werkomgeving rustiger en wordt het werken met Solibri nog intuïtiever en makkelijker. Dankzij de hoge resolutie display ondersteuning blijft het beeld ook scherp bij het werken op grote schermen, zoals Smartboards. 

Grote projecten met veel modellen

Om het overzicht te behouden in Solibri wanneer je met veel modellen van verschillende partijen werkt is er nu de mogelijkheid om categorieën (mappen) aan te maken in je model tree. Zo kun je bijvoorbeeld de verschillende modellen van de architect, constructeur, installateur, producten en toeleveranciers eenvoudiger ordenen en zijn coördinatiemodellen sneller opgezet.

PDF Import

Importeer met een paar klikken een PDF als onderlegger voor je BIM model. Vervolgens kun je deze eenvoudig verschalen, verplaatsen, optillen roteren en bijsnijden. Je kunt ook maatvoeren vanuit de 2D tekeningen want elke lijn en intersectie op de PDF is interactief. Zo krijg je nog meer inzicht in het model en worden visuele controles eenvoudiger. 

REGEL #235

Relatieve hoeveelheden controleren


Deze regel controleert de relatieve hoeveelheden van componenten op een specifieke locatie. Controleer bijvoorbeeld dat voor elke tien parkeerplaatsen in een garage, er minstens een parkeerplaats voor mindervaliden moet zijn. Lees meer >

REGEL #236

Veiligheid van horizontale componenten


Hiermee check je de veiligheid van horizontale structuren. Zorg ervoor dat de randen van horizontale structuren zoals slabs gecontroleerd worden zodat een persoon er niet af kan vallen (valbeveiliging). Bijvoorbeeld bij steigers op de bouwplaats. Lees meer >

Verbeterde 3D engine

Solibri is sneller dan ooit en zet de volgende stap op het gebied van BIM-prestaties. Het werken met Solibri verloopt nu nog soepeler dankzij de verbeterde 3D engine. Deze unieke performance zorgt voor een soepele en snelle navigatie, met name voor grote modellen.