ARCHICAD Tech Tips

2020 nr.1
   

Speeddate met ARCHICAD 23

Tegen het einde van 2019 is ARCHICAD 23 uitgebracht, inclusief de nieuwe KeyMember Editie. Om snel aan de slag te kunnen met de nieuwe features hebben we video’s gemaakt met heldere uitleg. Bekijk de video's op onze website en doe zelf de bijbehorende oefeningen met het oefenbestand. Veel plezier met ARCHICAD 23!
 

Hulp bij het omzetten van projecten en template

Bij het omzetten van templates en projecten naar ARCHICAD 23 is het verstandig eerst de nieuwe mogelijkheden te verkennen en de Tips en Trucs voor het omzetten van templates en projecten goed door te nemen.

Als er daarna nog vragen zijn, kan de helpdesk geraadpleegd worden. Soms volgt een uitgebreider advies. Dit kan voor drukte op de helpdesk zorgen. Daarom raden wij aan online een afspraak van 20 minuten te reserveren waarin wij contact met u opnemen. Dat voorkomt wachttijd.
 
Tip & Truc

Modellen verrijken met 3D Details

Er zijn diverse onderdelen aan de KeyMember Editie toegevoegd voor het creëren van 3D Details. Aanvullend hierop is er een Tip & Truc over 3D Detail modelleertechnieken gemaakt. 3D Details kunnen een groot voordeel in de modeluitwisseling en de communicatie over uitvoering van projecten zijn. Van belang hierbij is een goede afweging te maken om het juiste detailniveau te bepalen. In de Tip&Truc worden daarom de uitgangspunten over 'wat-wel-of-niet 3D modelleren' besproken. Laat uzelf inspireren door onderstaande video.

Tip: Gebruik de Polygon Counting Tool om modellen met hoog detailniveau beheersbaar te houden.
 
 
Tip & Truc

Daglichtindicatie met ARCHICAD

Voor het maken van een indicatieve daglichtberekening is nu een mooie workflow beschikbaar. Hiervoor zijn in de KeyMember Editie template enkele schedules en properties (expressions) toegevoegd. In Tip & Truc nr. 137: Een daglichtindicatie maken met ARCHICAD staan twee methoden beschreven.
  • Methode 1 (snelle indicatie): eenvoudig te gebruiken tijdens het ontwerpproces.
  • Methode 2 (uitgebreide indicatie): berekening op basis van NEN 2057. 
 
Tip & Truc

Custom Edge Settings in de Profile Manager

Wie speklagen, rollagen of andere profileringen in een profiel een ander uiterlijk wil geven, kan dit doen via de Custom Edge Settings. Het kan ook handig zijn om voor de 3D detaillering aan een enkele rand een ander lijntype (zoals een lijmnaad) toe te wijzen.
  • Open een profiel in de Profile Manager;
  • Selecteer een profielonderdeel;
  • Klik op een rand van het geselecteerde element en kies ’Custom Edge Settings’ in het pet palet;
  • Maak een keuze of het materiaal, het lijntype en/of pen een ander uiterlijk moet krijgen.
Meer slimme tips over het creëren van profielen met de Profile Manager staan in Tip & Truc 016: Speklagen, plinten en andere profielen in de Profile Manager.

 
Copyright © 2020 KUBUS | Alle rechten voorbehouden

Bedrijfsgegevens
KUBUS
Stuiverstraat 100
Eindhoven, Noord-Brabant 5611 TC
Netherlands