Solibri onderhoudsupdates

Vrijdag 10 augustus heeft Solibri Inc een onderhoudsupdate van de Solibri Model Checker en Solibri Model Viewer gelanceerd (v9.8.47). Deze versie bevat geen nieuwe gebruikersfunctionaliteiten, maar is voorbereid op het nieuwe licentiesysteem. Binnenkort gaat het nieuwe licentiesysteem in gebruik.

Wij adviseren u te upgraden naar de nieuwste Solibri versie 9.8.47, zodat u geen functionaliteiten verliest en aanpassingen kunt blijven doen in het Solibri Solution Center (SSC).

Binnen het nieuwe licentiesysteem kunt u enkel wijzigingen doen in het SSC met een Solibri versie 9.8.47 of nieuwer. 
De volgende functionaliteiten werken niet meer met de Solibri versie 9.8.30 of ouder:
  • Nieuwe gebruikers kunnen vanaf dat moment niet meer worden toegewezen. 
  • U kunt niet meer gebruik maken van ‘Extensions’ en ‘License borrowing’. 
  • De BCF-connector naar BIMcollab werkt niet meer.

Nieuw-aangekochte licenties worden volgens het nieuwe systeem geactiveerd. In het nieuwe systeem blijven het beheren van uw licentie(s) en betalingen op de huidige manier werken.

Het support wordt voor oudere versies afgebouwd;
  • op 11 november 2018 eindigt support op versies 9.6 of ouder 
  • op 11 februari 2019 eindigt support op versie 9.7 
U kunt na de genoemde datum niet meer werken met versie 9.7 of ouder.

Alle andere versies (9.8.30 of ouder) verliezen functionaliteiten zodra het nieuwe licentiesysteem in werking is gesteld.

Let op: bij verbinding met api.solibri.com poort 443 is vereist in uw firewall/ proxy om deze nieuwe versie te kunnen gebruiken.

Zodra wij meer informatie ontvangen van Solibri Inc. betreffende onder andere exacte data en tijden, zullen wij u direct informeren.