Meer BIMcloud nieuws

BIM Server is nu BIMCloud Basic

GRAPHISOFT heeft de naam BIM Server gewijzigd in BIMcloud Basic en heeft tevens verbeteringen toegevoegd. De belangrijkste is de versie compatibiliteit. Vanaf nu wordt er één update voor alle BIMcloud versies geschikt voor ARCHICAD 19 tot en met 22 uitgebracht. Deze versies zijn nu onafhankelijk van de op werkstations geïnstalleerde ARCHICAD versies. Werkstations hoeven dus niet meer tegelijkertijd met BIMcloud Basic geüpdatet te worden.


ARCHICAD updates moeten wel steeds op alle werkstations tegelijkertijd geïnstalleerd worden om in Teamwork samen te kunnen werken. De installer wordt gebruikt om meerdere componenten te installeren. Bij de eerste keer wordt de BIMcloud Manager geïnstalleerd en bij de tweede keer wordt de BIMcloud (Basic) server geïnstalleerd. Een installatie moet dus 2x met dezelfde installer worden uitgevoerd.
 
Bestaande BIM Servers zullen geen updates meer ontvangen maar kunnen gemigreerd worden naar BIMcloud Basic. Hoe bestaande BIM Servers van versie 19 t/m 21 omgezet kunnen worden, staat in het GRAPHISOFT Helpcenter beschreven.


 
 


Eenvoudig BIMcloud activeren

Wie een BIMcloud Basic heeft ingericht kan op elk gewenst moment beslissen naar BIMcloud over te stappen om van de extra features van BIMcloud gebruik te kunnen maken. Zorg van tevoren ervoor dat voldoende BIMcloud licenties aanwezig zijn. Log daarna als Server Administrator via een webbrowser in op de BIMcloud Basic, ga naar 'Servers' en klik op BIMcloud Basic Manager. Aan de rechterkant van het scherm verschijnt 'Upgrade to BIMcloud'. Klik op 'Start Upgrade' en wacht tot een melding verschijnt dat de upgrade geslaagd is.