ARCHICAD tech tip

2019-01
De ARCHICAD tech tip is in een nieuw jasje gestoken. Op deze manier hopen we de tips en trucs duidelijker aan te kunnen bieden en prettiger leesbaar te maken.
Publish Sets geautomatiseerd hernoemen
Om gepubliceerde documenten te archiveren zijn extra handelingen nodig. Dit kan door de documenten te hernoemen met bijvoorbeeld een datum-toevoeging, door de bestanden uit de doelmap naar een andere locatie te verplaatsen óf door steeds een andere Publish locatie in te stellen. De bestanden worden anders bij het opnieuw publiceren overschreven. Het automatisch hernoemen van onderdelen bij het publiceren kan echter ook als volgt geautomatiseerd worden.
  • Open een Publish Set
  • Selecteer een of meerdere onderdelen uit de lijst
  • Klik met de rechter muisknop op een onderdeel
  • Kies ’Rename Items’
  • Kies ’Custom Name’ en de gewenste autotekst
Er is een beperkt aantal opties mogelijk in het dialoogvenster, maar door handmatig codes voor autoteksten toe te voegen kan de keuze uitgebreid worden. Mogelijke autoteksten
 
Snap Points en vaste verdelingen
Snap Points bieden diverse mogelijkheden om tijdens het modelleren gebruik te maken van verdelingen. Bijvoorbeeld om kolommen langs een polygoonrand onder een vaste afstand te plaatsen. Bij een vaste verdeling (Distance) op polygoonranden (Along Entire Element) zal ARCHICAD bij het einde naast de cursor beginnen. Aan het andere einde blijft dan een rest. Wijs het andere einde aan om daar met de opgegeven verdeling te beginnen of kies in het menu Snap Points de optie ’Start From Midpoint’ om vanuit het midden te beginnen.
 
De Meetstaat Manager stap voor stap uitgelegd
De Meetstaat Manager biedt een unieke workflow in ARCHICAD om een meetstaat te genereren conform de VMSW structuur. De Meetstaat Manager kan automatisch uit het model alle benodigde artikelen analyseren, zelfs van niet-gemodelleerde elementen. Welke stappen hiervoor nodig zijn en hoe een meetstaat met de Meetstaat Manager te genereren is, hebben we in de vorm van Tips & Trucs, FAQ’s en video’s samengevat op onze Meetstaat Manager pagina.
 
De Meetstaat Manager in lopende projecten gebruiken
In de KME r2 template staat alles gereed voor het gebruik van de Meetstaat Manager. Maar hoe is de Meetstaat Manager in lopende projecten te gebruiken? De nodige handelingen hiervoor hebben we samengevat in een nieuwe Tip & Truc: Bestaande projecten of templates omzetten voor de Meetstaat Manager
 
Record aantal supportvragen verwerkt in 2018
Met het groeiend aantal gebruikers van onze software groeit ook het aantal contactmomenten met de helpdesk. In 2018 is er een record aantal contacten geweest van meer dan 25.000. Gelukkig is ons team ook gegroeid, zodat we alle verzoeken en vragen hebben kunnen beantwoorden. In totaal waren er 8.714 aanvragen per mail, 6.413 contacten via de LiveChat en 10.343 telefoongesprekken. De klantwaardering van onze LiveChat is gemeten; we scoren gemiddeld ruim 95% tevredenheid. In 2019 streven we naar een tevredenheid van 100%.

Veel van de gestelde helpdeskvragen verwerken we in de FAQ’s op onze website. Kijk daarom ook hier als er snel een antwoord nodig is. Lees ook onze helpdesk handleidingom zo snel mogelijk een antwoord te vinden.
 
ARCHICAD tips op Social Media
Ook op Social Media zijn steeds meer tips voor het werken met ARCHICAD te vinden, zoals deze over het trapgereedschap. Een mooie aanvullende kennisbron op de FAQ’s en Tips & Trucs. Volg KUBUS of onze BIM specialisten om op de hoogte te blijven en regelmatig tips en trucs te ontvangen. En volg ook de socials van GRAPHISOFT / ARCHICAD
 
Copyright © 2019 KUBUS | All rights reserved