ARCHICAD tech tip

2019-03
   

ARCHICAD Masterclasses in Boedapest

ARCHICAD gebruikers die alle ins en outs over ARCHICAD 23 willen leren en hun ervaringen met gebruikers uit de hele wereld willen delen, kunnen op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober deelnemen aan de ARCHICAD Master Classes in Boedapest. GRAPHISOFT-ontwikkelaars, productontwerpers, consultants en trainers zullen in verschillende presentaties en workshop hun kennis overbrengen.
Meer informatie en het inschrijfformulier zijn op de website van GRAPHISOFT te vinden. KeyMembers kunnen gebruikmaken van 10% korting door bij KUBUS een kortingscode aan te vragen.
 

Veilig inloggen met GRAPHISOFT ID

Sinds 15 augustus is het niet meer mogelijk om social-media-accounts te gebruiken bij het inloggen met een GRAPHISOFT ID. Deze wijziging is ingevoerd om een veilige en betrouwbare gegevensverwerking bij GRAPHISOFT te garanderen.

Met behulp van de optie 'Forgot password' is het mogelijk om een account gebaseerd op social media te converteren zodat e-mailadres en wachtwoord gekoppeld worden. Hierbij wordt een link gestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het sociale-media-account, waarna het wachtwoord opnieuw ingesteld kan worden. Meer informatie is te lezen in het artikel in het Helpcenter.
 

Sluitingsdatum inzendingen ARC Awards 2019 nadert

Wilt u kans maken op een felbegeerde award in de categorie architectuur, stedenbouw, interieur, meubel, detail, innovatie of development? Stuur dan uw project vóór 30 augustus in. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op inzet, werkwijze en resultaat. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 7 november in Amsterdam. 
 

Afwerkingen met de Morph Tool

Voor visualisatiedoeleinden en exacte afwerkstaten kunnen in ARCHICAD aanvullende Morphs geplaatst worden, bijvoorbeeld als vlakken op een wand. Dat is met name handig wanneer een wand of vloer gedeeltelijk een specifieke afwerking krijgt. Het plaatsen van de Morph-vlakken werkt snel en makkelijk in het 3D venster:
 1. Navigeer door het 3D model.
 2. Activeer de Morph Tool en kies de geometriemethode 'Rectangular'.
 3. Kies het gewenste materiaal.
 4. Houd de spatiebalk ingedrukt en klik op het vlak waarop de afwerking geplaatst moet worden.
 5. Pas de vorm van de afwerking waar nodig aan met de beschikbare pet-palet bewerkingen.

Op de plek van ramen en deuren worden automatisch openingen in de Morphs geplaatst. De methode kan ook voor afwerkingen op dagkanten van openingen gebruikt worden.

Tips:
 • Na het plaatsen van Morphs kunnen in Schedules de exacte hoeveelheden van de afwerkingen berekend worden.
 • Plaats de vlakken 1 mm voor het achterliggende element zodat er geen flikkering ontstaat in de visualisatie.
 • Geef Morphs de juiste classificatie mee, om de correcte ARCHICAD properties in beeld te krijgen en vooral voor een goede export van het model naar IFC.
 

Texturen naar eigen wens aanpassen

Als een textuur uit de bibliotheek bewerkt moet worden, kan dit in fotobewerkingssoftware (buiten ARCHICAD). Exporteer hiervoor de textuur via de Library Manager:
 1. Open de Library Manager.
 2. Selecteer de bibliotheek waar de textuur in staat, bijvoorbeeld de ARCHICAD bibliotheek (KME) 22
 3. Klik bovenaan in het dialoogvenster op de knop waarop de tekst ’ARCHICAD bibliotheek (KME) 22’ staat.
 4. De inhoud van de bibliotheek wordt in dit venster weergegeven. Navigeer in de mappenstructuur naar Surface catalogus 22 > Texturen > Submap waarin de textuur staat.
 5. Selecteer aan de rechterkant van het dialoogvenster de textuur/texturen en exporteer deze met de export-knop rechtsonder (diskette-symbool met pijl).
 6. Bewerk de textuur in een extern programma en importeer de textuur daarna weer via de Library Manager naar de Embedded Library of naar een gelinkte bibliotheek.
Daarna kan dit op de gebruikelijk wijze aan een Surface worden toegekend.
 

Studenten-event GRAPHISOFT groot succes

In navolging van KUBUS heeft ook GRAPHISOFT een studenten-event georganiseerd. GRAPHISOFT Basecamp, het internationale educatieve evenement voor architectuurstudenten is succesvol afgerond. Uit landen over de hele wereld zijn 21 geselecteerde top-studenten naar Boedapest gekomen om hun kennis van BIM en ARCHICAD te vergroten. Naast een training door GRAPHISOFT-experts hadden de studenten de kans om aan een teamproject in Teamwork te werken.
 
Deze kans gemist? Vergroot jouw BIM- en ARCHICAD-kennis op de BIM Onderwijsdag, woensdag 2 oktober in Jaarbeurs Utrecht.
 

ARCHICAD - Twinmotion live connection

Twinmotion, de ultieme animatiesoftware voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, is gratis tot november 2019. Daarna kan de software zonder beperkingen verder gebruikt worden, alleen zullen er dan geen updates voor deze versie meer beschikbaar komen. Met de ARCHICAD - Twinmotion live connection kunnen modellen direct uit ARCHICAD naar Twinmotion overgedragen worden om daar animaties en renderings te maken.
Twinmotion | Trailer
Twinmotion | Introductievideo
 
LinkedIn
Twitter
Instagram
Facebook
Website
 
Copyright © 2019 KUBUS | Alle rechten voorbehouden

Bedrijfsgegevens
KUBUS
Stuiverstraat 100
Eindhoven5611 TC
Netherlands