Cursusmodules

ARCHICAD

Hieronder vind je losse modules om je verder te kunnen verdiepen in de mogelijkheden van ARCHICAD. Om deze modules te kunnen voltooien is het noodzakelijk om de basiscursus ARCHICAD te hebben gedaan. De modules zijn helemaal ingericht om zelfstandig aan de slag te gaan. Naast een cursusboek in PDF-formaat zijn er oefenbestanden met uitgebreide instructies. De tijd om iedere module te bestuderen varieert tussen van halve tot een hele dag.

Renovatie & Herbestemming

Met deze cursus worden methodieken behandeld die erg handig zijn bij renovatieprojecten. Denk aan het gebruik van onderleggers, Point Clouds en natuurlijk de Renovation Tool. Maar ook hoe specifieke situaties kunnen worden gemodelleerd.
 

Voorkennis : Basiscursus en kennis van detailleren  
Tijdsinschatting : 5-6 uur Lees meer >>

Bureaustandaard maken

Deze cursus is voor degene binnen het kantoor die verantwoordelijk is voor de standaarden. De ARCHICAD template zorgt dat iedereen op dezelfde manier werkt en tal van zaken zijn voorbereid.
 
Voorkennis : Basiscursus ARCHICAD met goed inzicht in de structuur van ARCHICAD
  (Navigator en toepassing attributen)
 
Tijdsinschatting : 3-4 uur Lees meer >>

Modelleren +

In deze cursus worden gereedschappen besproken om complexe en specifieke gebouwonderdelen mee te modelleren, zoals het Shell gereedschap (complexe vormen met overal een gelijke dikte) en het veelzijdige Curtain Wall gereedschap (voor (vlies)gevels, plafonds en regelwerk). 
 

Voorkennis : Basiscursus  
Tijdsinschatting : 5-6 uur Lees meer >>

Ontwerpen & Presenteren

Opzetten van vlekkenplannen en blokkenmodellen met zones, schetsmatig ontwerpen met Morphs of snel en intuitief ontwerpmodellen opzetten met bouwkundige onderdelen komen in deze cursusmodule aan bod. Daarnaast wordt het maken van eigen 3D objecten en presentatiedocumenten zoals BIMx modellen en 3D Documents behandeld.
 
Voorkennis : Basiscursus ARCHICAD  
Tijdsinschatting : 5-6 uur Lees meer >>

Werktekeningen & Detailleren

Deze module behandelt het verder uitwerken en opwerken van tekeningen middels handige Tools en hulpmiddelen binnen ARCHICAD en werkmethodieken voor het maken van werktekeningen, details en Ramen- en deurenstaten.
 

Voorkennis : Basiscursus  
Tijdsinschatting : 5-6 uur Lees meer >>

Visualiseren & Renderen

In deze module wordt dieper ingegaan op de instellingen die effect hebben op het resultaat van gerenderde afbeeldingen. Samen met de achtergronden, tips en oefeningen kan men zijn eigen stijl daarin verder ontwikkelen.
 
Voorkennis : Basiscursus ARCHICAD en Ontwerpen & Presenteren  
Tijdsinschatting : 8-10 uur Lees meer >>

BIM data

Deze cursus zal inzicht geven in de mogelijkheden en het proces van modelgebaseerde, interdisciplinaire samenwerking. Doel van de cursus is het handvaten aan te reiken om zelfstandig een interdisciplinaire BIM proces aan te kunnen sturen.
 

Voorkennis : Basiscursus  
Tijdsinschatting : 8-10 uur Lees meer >>