ARCHICAD
tech webinars

Bekijk hieronder de tech webinars over ARCHICAD, gegeven door onze BIM productspecialisten. De webinars bieden extra diepgang over onderwerpen zoals BIMx, Interactive schedules en de Rhino-Grasshopper connectie met ARCHICAD. Heb je een verzoek voor een tech webinar?
stuur dan een mail naar webinar@kubusinfo.nl.

Ramen en deuren KeyMember EditieIn onze KeyMember Editie zijn er diverse handige hulpmiddelen bij het modelleren van ramen en deuren en de weergave van deze ramen en deuren in een ramen- en deurenstaat. Leer welke oplossingen er zijn op het moment dat de standaard bibliotheek onvoldoende is. Krijg meer inzicht in de opbouw van de ramen-en deurenstaten.

Download oefenbestand >

Zelf objecten maken


Om eigen objecten in ARCHICAD te maken hoef je geen programmeur te zijn. Objecten kunnen zowel 2D als in 3D gebruikt worden. Ook kan een ander object als basis dienen voor jouw eigen object. 
  • Maken van onderdelen zoals Deurpanelen, deurklinken en vliesgevel afdekkappen
  • Maken van ramen en deuren met de KME add-on
  • Gebruik van Sketchup om eigen objecten te maken
  • Opwerken van plattegrondweergave
  • Eenvoudig gebruik van macro's

Het gebruik van Interactieve Schedules


Hoeveel van wat staat in mijn model? Met Interactive Schedules is het mogelijk om het PvE of aantal vierkante meters, strekkende meters en alle andere hoeveelheden uit een model te halen. Je kunt zelfs complete ramen- en deurenstaten uit je 3D model halen met een lijst. Naast informatie uit het model halen, kun je met Interactive Schedules ook wijzigingen doorvoeren en informatie aan je model toevoegen.

 
Download presentatie >

IFC gebruiken in ARCHICAD


Samenwerken, integraal ontwerpen en uitvoering: in ieder bouwproject heb je, of krijg je te maken met het uitwisselen van BIM, data en modellen. Maar hoe pas je dit toe? Belangrijke aandachtspunten bij de IFC overdracht worden behandeld. Wij geven praktische tips om het meeste uit OPEN BIM te halen.
Download presentatie >

Parametrisch modelleren 


Vrije vorm/algoritmisch modelleren moeilijk? Met een parametrisch tool zoals de Rhino Grasshopper ARCHICAD plugin maak je de mooiste ontwerpen gebaseerd op parameters. Het kan gaan om gehele gebouwen die parametrisch zijn opgezet, vrije vorm terrein of specifieke details zoals een dak of vliesgevel. Aangezien het ontwerp gemaakt is op basis van parametrisch elementen is het ontwerp dus ook maakbaar. BIM en parametrisch ontwerpen gaan nauw samen.
 
Download presentatie >

Detailleren in ARCHICAD


Er zijn verschillende methodes om te detailleren in ARCHICAD. Het is mogelijk om vanuit een losgekoppelde methode te werken en te detailleren in het live model. Wanneer is welke methode geschikt? Wat moet er wel gemodelleerd worden en welke elementen zullen alleen in 2D (details) getoond worden. Dit webinar zal de verschillen inzichtelijk maken.

 
Download presentatie >

Statistisch formulier invullen met ARCHICAD


Gebruik ARCHICAD om alle vragen van het statistisch formulier in te vullen. Geef de zone’s en objecten een juiste eigenschap en bekijk de ingevulde schedules. Leer de werkmethodieken in ARCHICAD kennen en onderzoek alle reeds aanwezige properties en schedules. Deze werkmethodiek maakt gebruik van het ARCHICAD model zodat er nooit dubbel werk gedaan moet worden.

 
Download presentatie >