ARCHICAD

Wie goed kijkt, kiest voor ARCHICAD

BIM van ontwerp tot uitvoering

Met ARCHICAD werk je intuïtief, efficiënt en snel aan bouwkundige (BIM) modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD brengt alle facetten van het bouwproces samen in één softwarepakket. Intuïtieve benadering van modelleren, krachtige visualisaties, uitgebreide gekoppelde documentatie en de openBIM filosofie zijn enkele van de gereedschappen die ARCHICAD tot de perfecte BIM software maken.
  
  
 
  
   
  
   

Reduceer ontwerpfouten en optimaliseer je werksnelheid

Door de koppeling van 2D output aan het 3D model voorkom je ontwerpfouten en optimaliseer je de workflow. Informatie in de vorm van gevelaanzichten, doorsneden en details worden direct gegenereerd uit het 3D BIM model. Door deze continue koppeling tussen tekeningen en model worden ontwerpfouten voorkomen. Tevens wordt de werksnelheid geoptimaliseerd, omdat wijzigingen van het model in alle tekeningen direct zijn doorgevoerd.
 
 
   
  

Beter ontwerpproces

Ontwerpvarianten verkennen in ARCHICAD is mogelijk zonder afbreuk te doen aan de precisie en kwaliteit van de documentatie. De creatieve vrijheid wordt op geen enkel moment beperkt en wordt steeds gecombineerd met de efficiëntie van BIM. Standaard onderdelen als intuïtieve gereedschappen, intelligente bouwmaterialen, BIMx en de connectie met Rhino Grasshopper maken van ARCHICAD de meest krachtige ontwerptool.
   
 

Designed by Bond Bryan Architects

Optimaal samenwerken in één model

Met ARCHICAD BIMcloud lopen ontwerpteams nooit meer tegen knelpunten aan met betrekking tot modeltoegankelijkheid en workflowbeperkingen. Met BIMcloud werk je eenvoudig met meerdere personen aan één project: geen dure ICT oplossingen nodig en geen ingewikkelde, beperkende afspraken. Of collega’s en partners nu op kantoor zitten, thuis, of extern: de BIMcloud verbindt. Snel en effectief.
 

Communiceren met anderen

GRAPHISOFT is voorstander van openBIM en beschouwt deze dan ook als de pijler voor de BIM werkmethodiek. Als partner van buildingSMART, dé organisatie op het gebied van IFC, geeft dit ARCHICAD een toppositie met betrekking tot de communicatie en samenwerking met andere softwarepakketten.

Op Windows én Mac

De meeste BIM programma's werken alleen op Windows. Maar ARCHICAD is één van de weinige BIM programma’s die ook standaard functioneert onder MAC OS. Integraal, gelijktijdig samenwerken met MAC en Windows gaat probleemloos en soepel, zonder ingewikkelde constructies of conversies.

Lokale content

ARCHICAD is volledig inzetbaar voor de Nederlandse én Belgische markt. Denk aan werkmethodieken, speciale add-on’s en standaardisering. Tevens maken we handige templates, modules en schedules voor eenvoudig gebruik in de BIM praktijk. Of het nu gaat om de bouwaanvraag export naar het omgevingsloket of een BIM model gereedmaken conform de BIM Basis ILS: ARCHICAD doet het.

Waarom ARCHICAD? Al ruim 30 jaar innovatie en ervaring


ARCHICAD brengt de architect maximale ontwerpvrijheid. Het is een tool met vele functionaliteiten en tevens een soepele gebruikerservaring. 
Al door meer dan 100.000 architecten gingen je voor. Lees hier waarom ARCHICAD wordt gezien als dé BIM modelleer software voor de architect.