Waarom overstappen?

     
Archicad is ontworpen voor een maximale ontwerpvrijheid. Architecten gebruiken het om intuïtiever en productiever te werken en om intensiever samen te werken met andere partijen. Wanneer architecten met ARCHICAD werken, leveren ze hun beste werk en geven ze het bureau een toonaangevend karakter. Laat je overtuigen door de ongekende mogelijkheden van ARCHICAD.
 

Wie goed kijkt, kiest voor Archicad

Er bestaan in de markt verschillende zeer efficiënte gereedschappen voor het maken van 2D bouwkundige tekeningen. De stap naar volwaardig BIM gaat bij dergelijke programma’s echter moeizaam. Zo zijn er bijvoorbeeld add-ons noodzakelijk om efficient te kunnen werken. Door de trage overschakeling naar BIM zijn vele gebruikers nog werkzaam met oude versies van de software. Daarbij zijn de softwarecontracten ingewikkeld en duur geworden, helemaal gezien de kwaliteit van de software zelf. Maar zonder contract kan de software niet gebruikt worden.

Archicad bestaat al ruim 30 jaar en is het eerst-geregistreerde gereedschap dat 2D en 3D informatie op basis van parametrisch objecten kon creëren. Tevens is GRAPHISOFT (ontwikkelaar van Archicad) de uitvinder van BIM. Archicad is er voor en door architecten, en kent ieder jaar een upgrade. KUBUS werkt met abonnementen die recht geven op onder andere upgrades en support. KUBUS ontwikkelt Archicad content voor de Nederlandse en Vlaamse markt. De klanttevredenheid over de support van KUBUS is erg goed (8+), je vragen worden direct in behandeling genomen. Daarbij verzorgt KUBUS cursussen op diverse niveaus en onderwerpen.
 

De kosten van Archicad vs Revit

Zodra je besloten hebt een ander pakket te kiezen, komen zeker Archicad en Revit voorbij. De manier van werken, de mogelijkheden van het BIMpakket en ook de leercurve en het support zijn zeer belangrijk in het beslissingsproces. Maar zeker ook de financiële investering speelt parten. Het is lastig om de kosten van de pakketten met elkaar te vergelijken. Daarom geven we in onderstaand overzicht weer wat de kosten per licentie zijn na een aantal jaren, inclusief de werkmethodieken. Wanneer je Archicad koopt, is de licentie van jou. Geen kosten voor gebruikersrecht, zoals bij Revit. Dat maakt een Archicad licentie na 3 jaar al goedkoper. 
  

Waarom Archicad?

  
 
  
Hoogte Twee kreeg van een particuliere opdrachtgever een zeer beperkt budget voor een nieuw te bouwen gezinswoning. De grootste uitdaging was om het huis daadwerkelijk te kunnen realiseren voor dat bedrag. Lees verder
    
Eek en Dekkers creëerde voor een particuliere opdrachtgever een vakantiehuis in de bossen van Epse, omgeving Deventer. Op 120 vierkante meter ontstond Boshuisje Epse, een buitenverblijf voor de opdrachtgever met zijn gezin. Lees verder