Meetstaat Manager

unieke workflow in de Belgische KeyMember Editie

  

Direct uit het BIM model

De Meetstaat Manager genereert een samenvattende en/of gedetailleerde meetstaat van de verschillende onderdelen uit het model. Omdat er een directe koppeling met het model is, is de meetstaat altijd up to date. Het is ook mogelijk om niet gemodelleerde onderdelen, zoals deurdrangers, spouwankers of artikelen die als PM gelden, eenvoudig mee te nemen in de meetstaat. 

Introductie Meetstaat Manager

De Meetstaat Manager biedt een unieke workflow in Archicad om een meetstaat te genereren volgens bureau-eigen werkmethoden conform de VMSW structuur. De Meetstaat Manager kan automatisch uit het model alle benodigde artikelen analyseren, zelfs van niet gemodelleerde elementen. De Archicad Meetstaat Manager analyseert, meet en adviseert om snel tot een betrouwbare meetstaat te komen.

Snel aan het werk

De KeyMember Editie bevat een grote catalogus aan materialen en een template met daarin een vooringestelde omschrijving van aard, overeenkomst en hoeveelheden, helemaal toegespitst op de Meetstaat Manager. Hiermee wordt het model snel en effectief verrijkt, geheel volgens VMSW artikelnummer.

Flexibele werkmethodiek

Benodigde artikelen en omschrijvingen worden centraal beheerd met behulp van Classificaties. Eigen benamingen of eigen artikelomschrijvingen kunnen hierin eenvoudig worden opgenomen.

Automatische check

De Meetstaat Manager analyseert de modelgegevens automatisch en geeft de gebruiker via meldingen advies over mogelijke conflicten, niet geclassificeerde elementen of zelfs ontbrekende/onjuiste informatie.   
  

Export naar Excel

Op ieder moment kan de meetstaat informatie door middel van een export naar Excel worden overgebracht om de gegevens elders te gebruiken. Hierbij kan er gekozen worden voor een samenvattende meetstaat of een gedetailleerde meetstaat. De geëxporteerde informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in calculatie- of bestekprogrammatuur zoals Archisoft.

Bekijk voor uitgebreide technische informatie en gedetailleerde instructies de support pagina van de Meetstaat Manager.