2D tekenen, maar dan snel

detailleren met ready-made objectenSlimmer met details

Ook als er een 2D detail wordt gemaakt kun je nog steeds van de automatische functies in ARCHICAD profiteren. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur, waaraan stenen en voegen automatisch worden toegevoegd als je de muur oprekt. Het spectrum aan slimme 2D objecten is groot en bevat onder andere: diverse typen betonvloeren, houten wandbekledingen, golfplaten, houtskeletbouw- en hallenbouw oplossingen. Gebundeld in voorbeelddetails van de KeyMember Editie kunnen details snel aangepast worden tot een bureaustandaard en toegepast worden in modellen.

Een riolering… geen probleem

Objecten om riolering, verwarming, elektra en verlichting aan te geven. Stel de eigenschappen in en gebruik ze in combinatie met de Interactive Schedules of koppel ze aan grafische labels. Symbolen voor HWA en sanitair aansluitingen, wandcontactdozen, schakelaars en verlichting. Aansluitpunten van water en gas. Luchtbehandeling of brandbeveiligingssystemen. Met de KeyMember bibliotheek heb je alle installatie objecten bij de hand.

Algemene handigheidjes

Plak een geel briefje om iets te onthouden bij een bepaalde plaats in het ontwerp. Maak notities of gebruik objecten voor het maatvoeren van de lagen- en koppenmaat. Je moet de rijke hoeveelheid aan handige KeyMember objecten eigenlijk zelf ervaren, maar we noemen als voorbeeld nog even: de wijzigingspijl, een afbreeklijn object, datum en nummering objecten en objecten voor het aangeven van afschot en overspanningsrichting.

Detailniveau

Maak een detail van hoog niveau met de 2D-objecten voor bevestigingsmiddelen, zoals spijkers, schroeven, ankers, moeren en bouten. Voeg ook bijzondere arceringen voor onder andere afschotisolatie, mulitplex en maaiveld toe. Met de KeyMember Editie worden 3D Complexe profielen ook in 2D details toegepast. Het 3D model stuurt de 2D documentatie en niet anders om.
 
 
 

Pictogrammen

Er is een ruim aanbod aan pictogrammen beschikbaar om een speciale functie of een bepaald onderdeel op de plattegrond of aanzicht aan te duiden. Denk aan pictogrammen voor: bouwplaats inrichting, vluchtroute aanduiding, (nood)uitgangen, gevaren pictogrammen, informatie pictogrammen en meer.
 
              

Objecten voor eigen ramen/deuren

Met deze intelligente 3D objecten ben je vrij om je eigen ramen en deuren samen te stellen. Gebruik ze in combinatie met je balk-, wand- en vloeren gereedschap om de meest complexe raam- en deurvormen te modelleren en sla daarna op als raam of deur. Deze ‘eigen’ ramen en deuren kunnen mee worden opgenomen in een overzicht, voorzien van maatvoeringen en overige annotaties.

Zonestempels

Met de KeyMember Zonestempel kan per Modelview (bijvoorbeeld, per projectfase) worden bepaald welke informatie er in de plattegrond getoond gaat worden. Zo kan voor dezelfde ruimtefunctie op een voorlopig ontwerp alleen het ruimtenummer en oppervlak worden getoond en op een uitvoeringsontwerp meer technische specificaties zoals de bezettingsgraad, ruimteafwerking of hoogte tot plafond. Stel de Zonestempel makkelijk in met de intuïtieve interface van ARCHICAD.