Informatie uit BIM

volledig en interactief

De 'i' van informatie is wellicht het belangrijkste deel van BIM. Met onder andere de automatische lijsten (Interactieve Schedules) in de KeyMember editie is informatie uit je model halen of delen als IFC, geen probleem. Bovendien kun je de IFC data en alle lijsten en overzichten naar eigen wens inrichten op basis van de gekozen filtercriteria en informatievelden. De KeyMember Schedules laten zien wat mogelijk is, maar zijn ook makkelijk zelf aan te passen. 

BIM Basis ILS

  
Werk je in het project samen met andere partijen dan wordt het model verstrekt voor verdere toepassingen zoals Clash-controle. Voor de beste uitwisseling wordt onderling afspraken gemaakt, zoals op basis van de BIM Basis ILS (Informatie Leveringsspecificatie). KeyMembers voegen eenvoudig de benodigde informatie toe met de ILS-kit voor Archicad. Met deze ILS-kit wordt het BIM model eenvoudig gevuld met alle benodigde IFC eigenschappen voor een uitwisseling op basis van de BIM basis ILS. Het toevoegen van de juiste informatie wordt stap-voor-stap aangereikt door het gebruik van verschillende Schedules, waarin de benodigde IFC invulvelden zijn weergegeven. De ILS-kit maakt het voor alle gebruikers eenvoudig om aan de gestelde eisen te voldoen zonder diepgaande kennis van IFC.

Omgevingsvergunning Vlaanderen

  
Om een omgevingsvergunning in te dienen in België, maken we gebruik van het omgevingsloket. Dit digitale loket geeft enkel eisen aan de plannen in de vorm van het normenboek. Met de KeyMember template BE kun je snel een volledig exportdossier van de bouwplannen maken, volledig volgens de eisen van het normenboek. Door middel van Publicatie Sets’ worden de tekeningen automatisch van de juiste bestandsnaam voorzien. Voor de extra informatie die ingegeven moet worden in het loket zijn er Schedules voorzien die de juiste informatie aanreiken. Deze voorbereidingen in de KeyMember template BE besparen je enorm veel tijd bij het indienen van het dossier.

Archicad Meetstaat Manager

De Belgische Meetstaat Manager biedt een unieke workflow in Archicad om een meetstaat te genereren volgens bureau-eigen werkmethoden conform de VMSW structuur. De Meetstaat Manager kan automatisch uit het model alle benodigde artikelen analyseren, zelfs van niet gemodelleerde elementen. De Archicad Meetstaat Manager analyseert, meet en adviseert om snel tot een betrouwbare meetstaat te komen. 
  

Archicad en Archisoft

Samen met de lastenboek- en meetstaatsoftware Archisoft hebben wij een speciale gekoppelde werkmethodiek ontwikkeld. Bereid de output optimaal voor in Archicad. Gebruik de KeyMember ‘Interactive Schedules’ om de input voor Archisoft te genereren. Wijzigt iets in je model? Archisoft herkent de verschillen en ondersteunt automatisch het aanpassen van de meetstaten en lastenboeken. Met de Archicad KeyMember Editie en Archisoft blijven je documenten altijd actueel.   
  
  

Automatische overzichten van ramen en deuren

Een complete ramen- en deurenstaat voor de fabrikant is vanaf het begin in het project aanwezig door de KeyMember template. Dit overzicht bevat alle informatie die in de ramen en deuren is verwerkt. Denk aan profielmerken, aantallen, (peil)maatvoering en submaatvoering van dorpels en stijlen. Ook de dagmaat, deurmaat, deurbeslag, kleur en brandwerendheid kunnen in het overzicht inzichtelijk worden gemaakt. Jij bepaalt welke informatie je toont.
  
  
  

Classificaties


Classificatiemethodes zoals de NL/SfB, BB/SfB coderingen zijn aanwezig in de KeyMember Editie. Door deze codering te gebruiken wordt niet alleen het aangewezen veld gevuld met de juiste informatie, maar worden elementen en objecten ook meteen goed voorbereid voor de export naar IFC.

Complex Profiles


Goten en gootlijsten, gevels met spekbanden en plinten, elke gewenste balkvorm of speciale kolom vormen. Modelleer ze eenvoudig met de Complex Profiles van Archicad. Als KeyMember beschikt u standaard over een flink aantal voorbeeld profielen die u naar eigen wens kunt aanpassen en personaliseren.

Informatie weergeven


Met de speciale KeyMember Labels toon je de informatie die is gekoppeld aan objecten en elementen op elke tekening. Toon bijvoorbeeld profielmerk, dagmaat en brandwerendheid in plattegrond en gevels. Of de opbouw van gevel- en dakpaketten in je doorsneden en details. Zodra je iets verandert wijzigt de inhoud van het Label automatisch mee.
 

Controleer & valideer

Met de ruim 80 ‘Interactive Schedules’ kun je gemakkelijk gegevens controleren, corrigeren en zelfs toevoegen. De koppeling tussen Schedule en model maakt het zeer handig om de kwaliteit van modellen direct te verbeteren. Naast controle- en werklijsten zijn er voor de communicatie naar derde partijen speciale documentatielijsten beschikbaar.