Ontwerpen

de eenvoud van SketchUp, de kracht van BIM

Speciaal voor de ontwerper bevat de KeyMember Editie heel wat extra objecten, algemene materialen en de mogelijkheid om snel het ontwerp te communiceren. Hierdoor wordt de eenvoud van modelleren gecombineerd met de kracht van BIM. Moet je steeds meerdere software combineren om 2D en 3D op elkaar af te stemmen, en kun je niet díe informatie uit het model halen die je nodig hebt om het ontwerp voor te bereiden voor de vergunning of tekenkamer, dan zul je deze extra features zeker kunnen waarderen.

Ontwerpen op basis van het Programma van Eisen

Blijf tijdens het ontwerpen voldoen aan het Programma van eisen door middel van de Programma van Eisen add-on. Deze add-on leest het PvE in via Excel of Numbers en zet dit om naar ruimtes (Zones). Dit vormt een basis voor de verdere vormgeving van het ontwerp in Archicad. De vooringestelde lijsten (Schedules) maken het programma van eisen op elk moment toetsbaar, waardoor het PvE gemonitord kan worden tijdens het gehele ontwerpproces.

Grafische Favorieten

De KeyMember Editie bevat zo'n 200 favoriete instellingen van gereedschappen en objecten, waarmee je nog sneller kunt modelleren. De Grafische Favorieten zijn gestructureerd in een handige mappenstructuur. Vind de favorieten gemakkelijker en werk nog sneller. Wéér een streepje voor met de KeyMember Editie.

Graphic Overrides

Ook hier hebben wij voor onze KeyMembers een aantal zaken voorbereid. Zo zijn er onder andere handige weergaves waarmee, in éen oogopslag, de brandveiligheid getoetst kan worden. Daarnaast maken de grafische filters eigenschappen van elementen en objecten snel inzichtelijk. Hierdoor is het mogelijk Archicad modellen snel te controleren ter voorbereiding op de export naar IFC.

Ontwerp objecten

De speciale ontwerp objecten zijn gemakkelijk te gebruiken en flexibel inzetbaar. De keuzeopties voor eenvoudige weergave past bij de stijl, waarin eerste ontwerpen worden opgezet. Aanpassingen kun je direct in de gevel, plattegrond of in het 3D venster doorvoeren.

Renderen

Voor het renderen met Maxon CineRender is er een scala aan voorgedefinieerde KeyMember interieur- en exterieur renderscènes beschikbaar. De silhouetten die in het model geplaatst worden passen zich automatisch aan aan het gekozen standpunt van het 3D beeld. Tevens biedt de KeyMember Editie maar liefst 500 extra materiaaltexturen voor de mooiste visualisaties. Join the creative flow!

Sanitair en meubilair

De KeyMember bibliotheek bevat een aantal archetypische objecten voor sanitair en meubilair. Deze objecten zijn eenvoudig naar je eigen hand te zetten door het 'on-screen' oprekken, plaatsen en vervormen. Ook hier wordt je automatisch geassisteerd: zo krijgt een tafel automatisch voldoende stoelen mee, een keuken voldoende kastjes of een bank voldoende kussens.