Overzicht KeyMember Editie

boordevol toegevoegde waarde voor BIM 

KeyMember Editie

Lokaal : Voor de Nederlandse en voor de Belgische markt
Marktconform België : BB/SfB, VMSW, omgevingsvergunning, brandnorm, WTCB hulpfiche
Marktconform Nederland : NL/SfB, DNR, BIM Basis ILS en andere (NEN) richtlijnen
OpenBIM : BCF Manager en IFC uitwisseling
Ontwerpen : eenvoud van SketchUp met de kracht van BIM
Werkmethodiek : een goed begin is het halve werk
Detailleren : met slimme 2D objecten snel details tekenen
Interieur : voor een representatief interieur
Schedules : ruim 100 Schedules om alle informatie uit het model inzichtelijk te maken
Uitvoering : speciaal voor het bouwbedrijf
Installaties : geen installatietekening vormt een probleem
Add-ons : aanvullende functionaliteiten voor Archicad 

Ontwerpen

De eenvoud van SketchUp met de kracht van BIM
 
Vormen 15 objecten Diverse basisvormen zoals hyperbool en gewelven.
Ontwerpbibliotheek 31 objecten Objecten bedoeld voor de ontwerpfase waarin vorm en aanpasbaarheid een belangrijk onderdeel zijn. De objecten zijn zeer makkelijk in 2D of 3D op te rekken, zonder veel overbodige instellingen. De objecten zijn archetypische voorstellingen van meubilair, trappen, ramen en deuren, sanitair en omgeving.
Ontwerphulpmiddelen 5 objecten Zoals een notitieblaadje om iets te helpen onthouden bij een bepaalde plek in het ontwerp of een afbreekobject
Wanden 8 objecten 2D Wanden zoals glazen bouwstenen en golfplaat
Keuken en sanitair 14 objecten Diverse 2D symbolen zoals koelkast, fornuis en vaatwasser
Hellingbanen 2 objecten Instelbare hellingbanen.
Silhouetten 62 objecten 3D silhouetten van personen ten behoeve van visualisaties, die zich automatisch naar de camera richten
Voertuigen 4 objecten Moderne voertuigen zoals BMW en Volkswagen
Ontwerp zonestempel   1 objecten Eenvoudige zonestempel
  Naar boven

Werkmethodiek

Een goed begin is het halve werk
 
Alg. KeyMember template 2 templates Één template voor gebruik in Nederland als basis voor projecten om het optimale uit zowel Archicad als alle modules te halen binnen de Nederlandse context zoals NL/SfB lagenstructuur.
Één template voor gebruik in Vlaanderen als basis voor projecten om het optimale uit zowel Archicad als alle modules te halen binnen de Vlaamse context zoals BB/SfB, vmsw lagenstructuur en meer.
Algemene hulpmiddelen 6 objecten Diverse hulpmiddelen zoals Wijzigingspijl, Plaatsbepaling in 3D en Roteerobject.
Renvooimodules 15 modules Modules waarin renvooien/legendes zijn opgesteld met behulp van in de KeyMember Editie voorkomende objecten. Brand, beveiliging, elektra, verlichting, verwarming. Deze renvooimodules zijn minder geschikt voor gebruik in Vlaanderen.
Trappen 53 objecten Trappen, waaronder de meest voorkomende betontrap met volledige details (trapboom, schrobrand) etc. Hulpmiddelen om bijzondere trappen te modelleren. 2D standaard trappen.
Ramen- en deurenwerkplaats 1 module Module waarin objecten uit de bibliotheken en KeyMember Editie zijn geplaatst en ingesteld, zodat snel zelf ramen en deuren gemaakt kunnen worden met grote ontwerpvrijheid.
Ramen- en deurenstaat 2 lijsten De ramen- en deurenstaat is het geheel aan onderdelen waarmee een automatisch gegenereerde ramen- en deurenlijst gemaakt kan worden. Alle (of een bepaalde selectie) ramen en deuren kunnen naast elkaar getoond worden, voorzien van maatvoering, submaatvoering en peilmaatvoering. Gedetailleerde gegevens van ieder element worden onder de weergave van het element getoond.
  Naar boven

Detailleren

Slimme 2D voor snel tekenwerk
 
Detailobjecten 36 objecten Als een detail wordt gemaakt, kan er nog steeds geautomatiseerd worden gewerkt met Archicad. Denk bijvoorbeeld aan een baksteen muur, waarbij meer stenen en voegen bijkomen als het wordt opgerekt. Betonvloeren (kanaal, ribben, breedplaat), houtskeletbouw, metselwerk, vloeren en houten raam- en deurprofielen. Deze details zijn slechts gedeeltelijk geschikt voor gebruik in Vlaanderen.
Details algemeen 7 objecten Bijzondere arceringen zoals afschotisolatie en maaiveld en afwerkingen zoals plinten.
Opwerken details 218 objecten Als een detail wordt gemaakt, kan er nog steeds geautomatiseerd worden gewerkt met Archicad. Golfplaat, hoekprofielen, houtskeletbouw, hallenbouw, glazen bouwstenen, raam- en deurprofielen (aluminium, renovatie, vliesgevel), glaslat, dorpel, staalprofielen en dakpannen.
Detailmodules 55 modules Modules waarin details zijn opgesteld met behulp van in de KeyMember Editie voorkomende objecten. Details (utiliteit en woningbouw), ramen en deuren en wanden. Deze detailmodule is slechts gedeeltelijk geschikt voor gebruik in Vlaanderen.
2D Houten raamprofielen 6 objecten Standaard profielen van ramen en deuren samengebracht in logische details voor makkelijk gebruik.
  Naar boven

Interieur

Een verzorgd interieur maakt indruk
 
Keuken en sanitair 67 objecten Diverse 3D objecten (aanvullend op de standaard bibliotheek) om een keuken of badruimte aan te kleden. Inbouwreservoir, hangende en staande toiletten, douche(-wanden), wasbak, baden, oprekbare keuken, afzuigkappen.
Aankleding 216 objecten Ruime sortering aan objecten om een gebouw en de omgeving aan te kleden (aanvullend op de standaard bibliotheek). Tafels, stoelen, banken, bedden, 2D symbolen, bomen en 3D mensen.
  Naar boven

Schedules

Welke informatie je ook nodig hebt, met schedules haal je het uit je model
 
Schedules 100 schedules Ruim 100 Interactive Schedules voor het uittrekken van informatie uit je model. Er is een handleiding voor het gebruiken, aanpassen en aanmaken van de Schedules aanwezig in de installatie folder/map. Hier vind je tevens een voorbeeldproject, waarin de inhoud en opbouw van de Schedules kan worden bestudeerd.
Markers en Labels 4 objecten Ramen en deuren kunnen in de plattegrond en aanzichten automatisch 'gemerkt' worden met kozijnmarkers en labels. Objectlabel waarmee automatisch het profielnummer van een stalen balk/kolom kan worden getoond. Ook beschikbaar, een Surface label, waarbij automatisch de afwerking (Surface/Building Material) wordt getoond.
  Naar boven

Uitvoering

Speciaal voor het bouwbedrijf
 
Tekst en maatvoering 10 objecten Hulpmiddelen voor het maatvoeren van lagen- of koppenmaat en bij het uitzetten van het gebouw op lagen- of koppenmaat.
Zonestempel 1 object Met de KeyMember Zonestempel kan per tekening bepaald worden welke informatie in de plattegrond kan worden getoond. Op de ene tekening is dat bijvoorbeeld alleen de naam van de ruimte, maar in een andere tekening kan de vloeroppervlakte en/of ruimte afwerking worden weergegeven.
Bouwplaatsinrichting 42 objecten Diverse objecten van elementen die gebruikt worden op een bouwplaats, zoals Bouwmeterkast, Silo, Steigers, en pictogrammen.
Bevestigingsmiddelen 21 objecten 2D objecten die helpen bij het sneller tekenen van 2D details, zoals spijkers, schroeven en ankers. Bevestigingsankers (T, U, Hoek), moeren en bouten.
Pictogrammen 106 objecten Pictogrammen om een speciale functie of onderdeel aan te duiden op de plattegrond. Vluchtroutes, (nood-) uitgangen, gevaarpictogrammen (explosiegevaar, brandgevaar, gevaarlijke stoffen, enz.), informatie (parkeren, toiletten, trappen, enz.)
Pictogrammen bouwplaats 2 objecten Deze objecten bevatten een veelvoud aan pictogrammen voor gebruik op de bouwplaats.
Verkeer, doorgangbreedte en draaicirkels   Handig voor het bepalen van benodigde draaicirkels, doorgangen of andere afmetingen voor verkeer.
  Naar boven

Installaties

Tijdwinst bij het maken van installatietekeningen
 
Installaties 80 objecten 2D objecten (sommige met 3D weergave) om riolering, verwarming, elektra en verlichting aan te geven. Stel de eigenschappen in en gebruik ze in combinatie met Interactive Schedules of koppel ze aan grafische labels. Symbolen voor HWA en santair aansluitingen, wandcontactdozen, schakelaars en verlichting. Aansluitpunten van water en gas. Luchtbehandeling en brandbeveiligingssystemen.
2D Elektra symbolen 24 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor elektra tekeningen.
2D Luchtbehandeling 6 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor het uitwerken van luchtbehandelingsinstallaties.
2D Water en gas 5 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor water- en gas installatietekeningen
2D Pompen en putten, riolering 13 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor het tekenen van rioleringsplannen
       Naar boven

Add-ons

Aanvullende functionaliteiten voor Archicad
 
Ramen en deuren add-on 1 add-on Met behulp van de werkplaats module stel je je eigen ramen en deuren samen. Er zijn geen beperkingen, alle vormen en maten zijn mogelijk. De objecten gemaakt met deze add-on zijn direct weer te geven in een ramen- en deurenstaat. De ramen en deuren die zelf worden gemaakt zijn in deze overzichten niet te onderscheiden van de ‘standaard’ raam- en deurobjecten. Ze hebben dezelfde plattegrond- en aanzicht weergave met bijbehorende maatvoering en alle overige beschikbare parameters, zoals dorpels en lateien.
BCF Manager 1 add-on BCF Manager add-on voor onder andere Archicad, Revit, Navisworks en Tekla. Deel je model-issues met alle bouwteamleden, zowel bij interne- als externe openBIM communicatie. Creëer een sterke en open samenwerking tussen alle betrokken partijen in het ontwerp- en uitvoeringsproces. Behoud met behulp van de BCF Manager meer controle op de ontwikkeling en de kwaliteit van het gebouw model.
Programma van Eisen add-on 1 add-on Deze add-on leest het PvE in via Excel of Numbers en zet dit om naar ruimtes (Zones). Dit vormt een basis voor de verdere vormgeving van het ontwerp in Archicad. De vooringestelde schedules maken het programma van eisen op elk moment toetsbaar, waardoor het PvE gemonitord kan worden tijdens het gehele ontwerpproces. 
Meetstaat Manager 1 add-on De Meetstaat Manager biedt een unieke workflow in Archicad om een meetstaat te genereren volgens bureau-eigen werkmethoden conform de VMSW structuur. De Meetstaat Manager kan automatisch uit het model alle benodigde artikelen analyseren, zelfs van niet gemodelleerde elementen. De Archicad Meetstaat Manager analyseert, meet en adviseert om snel tot een betrouwbare meetstaat te komen. Lees meer >
    Naar boven