ARCHICAD STAR

EDITION

compleet BIM voor een lage prijs

In je eigen tempo starten met BIM zonder risico? - Volg het webinar "Stap voor stap aan de slag met BIM."

Web

ARCHICAD STAR(T) Edition is professionele BIM-software met intuïtieve modelleer- en documentatiefuncties, onmisbaar voor de kleinere architecten- en tekenbureaus. De software is compleet en sluit aan op de Nederlandse en Vlaamse werkmethodieken.

100% BIM, 50% kosten

ARCHICAD STAR(T) Edition is gebouwd op het sterke fundament en de bewezen BIM technologie van ARCHICAD. Veel van de functies uit de volledige versie van ARCHICAD vind je ook terug in de STAR(T) Edition. De STAR(T) Edition heeft de volledige mogelijkheid om op hoog niveau te kunnen BIMmen voor een kleine prijs.
Je zult genieten van gestroomlijnde documentatie workflow van ARCHICAD. Hiermee blijft het projectmodel tot het einde van de ontwerp documentatiefase helemaal live. Je krijgt optimale vormvrijheid door onder andere de Shell en Morph tool. Deel het model via de laatste IFC, DWG en DXF uitwisselmogelijkheden en imponeer de opdrachtgever dankzij de geïntegreerde presentatiemogelijkheden.

Verkennen en groeien

ARCHICAD STAR(T) Edition is volledige BIM software die voor veel bedrijven een passende oplossing biedt voor alle ontwerp- en tekenwerkzaamheden. De software is compleet en sluit aan op Nederlandse en Vlaamse werkmethodieken. Groeit je bedrijf? Ga je met grotere projecten aan de slag? Dan biedt ARCHICAD STAR(T) Edition je een aantrekkelijk groeipad naar nóg completer BIM.
   

Bij doorgroei naar de volledige versie betaal je slechts een fractie meer dan het prijsverschil.

OpenBIM

ARCHICAD STAR(T) Edition is geschikt voor bedrijven die interdisciplinair willen samenwerken. De software ondersteunt immers IFC en BCF, de standaarden voor een openBIM samenwerking. Hierdoor kun je 'betekenisvol' uitwisselen met alle moderne BIM software. Je bereikt een optimale interne workflow door het uitwisselen van bestanden en het gezamenlijk gebruiken van de beschikbare bibliotheken.

 

STAR(T) Edition ondersteunt de import/export van de laatste IFC standaarden.

 

BIMx | samen op verkenning

Maak je projecten inzichtelijk voor opdrachtgevers en de bouwplaats met interactieve modellen, maak samen een virtuele wandeling door het model. Met BIMx kan iedereen - met of zonder bouwkundige kennis - modellen verkennen op een Mac, PC, tablet of smartphone. De navigatie is zo intuïtief als een videogame. Ontvangers van een BIMx model ‘wandelen’ zelf door het model, kunnen elementen opmeten en informatie opvragen. Maak je model compleet met 2D documentatie en IFC data voor een volledig overzicht voor klant en aannemer. Wil je nog een stap verder? Dan kun je zelfs naar 3D weergave gaan (met 3D bril). Zó goed is je model nog nooit bekeken.
 

Uitstekend georganiseerd

ARCHICAD STAR(T) Edition bevat speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse context ontwikkelde templates en bibliotheken. Dat heeft een positieve invloed op het structureren en organiseren van ontwerp- en tekenwerk. Het gebruik van deze hulpmiddelen helpt bij de creatie van onderling consistente documenten (waaronder tekeningen en staten van hoeveelheden). En dat werkt prettig. Want de kwaliteit van het eindproduct, wordt in grote mate bepaald door overzicht in en leesbaarheid van de documentatie en de wijze waarop alle projectmedewerkers de tools inzetten.

 

STAR(T) Edition beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor kleinschalige projecten.

Grafische output van hoge kwaliteit

De grafische kwaliteit van de output (detailtekeningen, doorsneden, aanzichten, vogelvluchtperspectieven en meetstaten) van ARCHICAD is bijzonder hoog. Er is geen ander ontwerp- en tekenpakket op de markt waarmee je zo gemakkelijk dit niveau haalt. En dat is een voordeel. Want je werk verdient een stijlvolle signatuur. STAR(T) Edition beschikt standaard over diverse mogelijkheden zoals een interne render-engine, 3D documenten en opengewerkte modellen waarmee je eenvoudige visualisaties maakt.
 

Beschikt over maximale vormvrijheid in ontwerp en modelleren met gereedschappen zoals de Morph- en Shell tool.

Nederlandstalige StartersModule

Speciaal voor STAR(T) Edition hebben we de StartersModule ontwikkeld. Hiermee beschik je voordelig over een aanvullende module die meer is dan een bibliotheek; modules met objecten, standaarddetails, installaties, enz. Bovendien bevatten ze functionaliteiten die het werken makkelijker maken. Met de StartersModule haal je meer uit de ARCHICAD STAR(T) Edition.

Conceptuele vormgeving

ARCHICAD STAR(T) Edition is een volledig BIM pakket met alle gereedschappen om een goed gebouwmodel te creëren. Naast de standaard benodigdheden bevat het ook vrije vorm gereedschappen zoals de Morph- en de Shell Tool waarmee grenzen verlegd worden als het gaat om conceptueel design.
 
 

Launch and run

Anders dan je gewend bent van gemiddelde 2D- of 3D-software, kun je direct na het downloaden van ARCHICAD STAR(T) Edition aan de slag. Geen ingewikkeld gedoe met het aanmaken van bibliotheken, instellingen en profielen. Launch and run...
 

Grafisch superieur

Met de standaard aanwezige uitgebreide Nederlandstalige BIM-bibliotheek (dezelfde als in de volledige versie van ARCHICAD) creëer je vanaf dag één intelligente modellen met afgeleide 2D bestek- en werktekeningen van een voortreffelijke grafische kwaliteit.
 

Visualisatie met een klik

Met de ingebouwde engine maak je licht-realistische renderings. Ook zonnestudies en animaties behoren tot de mogelijkheden. Wil je nog een stap verdergaan, dan werkt STAR(T) Edition perfect samen met Artlantis en TwinMotion.

Beperkingen van STAR(T)Edition

Vergeleken met de volledige versie van ARCHICAD heeft de STAR(T)Edition de volgende beperkingen:

Modeleren:

 • Geen vliesgevel gereedschap (Curtain Wall)
 • Geen import en weergave van Point Clouds


Documentatie

 • Er zijn geen beperkingen wat betreft de documentatie (zoals Layout, Drawing etc.)


Visualisatie

 • Geen foto-realistische renders (CineRender)
 • Geen schetsrender


Uitwisseling

 • Geen STL export (ten behoeve van 3D printers)
 • Geen import en export van Rhino bestanden
 • Geen Grasshopper - ARCHICAD Live Connection


Performance

 • Er worden maximaal 2 kernen van de processor gebruikt

Samenwerking

 • Bestanden van volledige ARCHICAD versie kunnen niet worden geopend
 • Geen Teamwork met BIMcloud
 • Geen Hotlinked Modules
 • Geen XRefs
 • Beperkt koppelen van externe tekeningen
 • Geen ondersteuning voor PMK-bestanden
 • Geen Clash-controle (Collision Detection)


Productiviteit

 • Geen Graphic Override
 • Geen renovatie gereedschap
 • Geen Publisher
 • Geen Revision Manager
 • Geen koppeling van de bovenkant van elementen aan verdiepingen
 • Geen import ARCHICAD Properties via Excel
 • Geen Energy Evaluation en EcoDesigner STAR


Licenties

 • Geen License Borrowing
 • Geen netwerk licenties


KeyMember


De volgende add-ons zijn onder andere compatible met de STAR(T) Edition:
MEP Modeler, Twinmotion, SketchUp Import, Cinema4DRAL ColourBIMobjectBIMcollab

Bekijk een volledig en gedetailleerd overzicht op de website van GRAPHISOFT