Wat is Architects in Ctrl?

Architects in Ctrl is een concept opgezet door KUBUS in samenwerking met gebruikers van Archicad. In de vorm van een online live sessie, een casestudie of een interview delen architecten die met Archicad werken hun ervaringen. Ons doel: andere architecten inspireren en leren van elkaars ontwerpprocessen. Daarnaast willen we onze gebruikers een podium bieden om projecten onder de aandacht te brengen waar ze trots op zijn.

Architects in Ctrl met Orange Architects


Behoud de controle tijdens het BIM-proces met Archicad

Ongeveer zeven jaar geleden maakte Orange Architects ‘cold turkey’ de overstap van 2D-ontwerpsoftware naar BIM-modelleersoftware Archicad. In de tussentijd heeft het bureau verschillende prestigieuze prijzen gewonnen voor hun gebouwontwerpen die gerealiseerd zijn met behulp van deze software. 

In deze sessie met Orange Architects deelden Rik Meijer en Max Hissink hun inzichten over hoe Archicad het bureau in staat stelt om de controle te behouden gedurende elke fase van het BIM-proces. Dit illustreerden ze aan de hand van het project Beaufort in Zeist, dat diende als een uitstekende testcase voor het vertalen van een ontwerp naar een uiterst gedetailleerd BIM-model.

Bekijk de video!

Events terugkijkenArchitecten aan het woord


Voordelen BIM & Archicad bij renovaties en herbestemming


Webinar met Rijnboutt
22 november 2022

Rijnboutt vertelt over de verschillende fases die zij doorlopen bij renovaties en herbestemmingen. Onder andere het gebruik van de Renovatietool komt aan bod, de rol van BIM bij het overtuigen, het omzetten van pointclouds en het vertalen van ontwerp naar uitvoering.

Als je de efficiëntie van Archicad proeft, wil je niet meer zonder


Interview met bow architecten
11 mei 2022

Diederik Bailleul, werkzaam bij bow architecten als BIM-manager en modeler, werkt zo’n zes jaar met Archicad. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met Archicad: “Als je eenmaal de efficiëntie van Archicad hebt geproefd, wil je niet meer zonder.”

Houtbouw, prefabricage en Archicad


Interview met Search
23 maart 2022

SeARCH is een toonaangevend architectenbureau in Amsterdam. Opvallend is dat bijna al hun projecten bestaan uit houtbouw. Hierbij ligt de focus steeds vaker op prefabricage. In dit interview vertelt architect Julius Oud over het ontwerpproces van houtbouw en prefabricage projecten, en hoe Archicad SeARCH hierin ondersteunt.
Archicad is de meest intuïtieve en complete BIM-modelleersoftware in de markt, ontwikkeld voor en door architecten. Door het proces van ontwerpen, samenwerken en presenteren efficiënt en eenvoudig te maken, kun jij als architect je volledig richten op ontwerpen en je creativiteit de vrije loop laten gaan.
Beleef de ontwerpvrijheid van Archicad zelf!


Alles-in-één

Van ontwerp tot uitvoering, van schets tot presentatie

Efficiënt

Multidisciplinaire samenwerking samenwerking in één model

Intuïtief

Gebruiksvriendelijk en snel te leren

Duurzaam

Inzicht in energieprestatie en materiaalprestatie