Wat is Architects in Ctrl?

Architects in Ctrl is een concept opgezet door KUBUS in samenwerking met gebruikers van Archicad. In de vorm van een online live sessie, een casestudie of een interview delen architecten die met Archicad werken hun ervaringen. Ons doel: andere architecten inspireren en leren van elkaars ontwerpprocessen. Daarnaast willen we onze gebruikers een podium bieden om projecten onder de aandacht te brengen waar ze trots op zijn.

Bekijk de opname van Architects in Ctrl met Dok architecten


Dok architecten vertelt over hoe zij schetscultuur integreren in Archicad

Het schetsontwerp vormt een integraal onderdeel van het ontwerpproces bij Dok architecten. Gedurende dit proces hanteren zij een onderzoekende benadering waarbij ze schetsen maken op papier of op de tablet. 

Maar hoe wordt deze schetscultuur geïntegreerd in het werken met Archicad? En hoe worden de mogelijkheden van Archicad optimaal benut voor deze bijzondere projecten? Tijdens deze Architects in Ctrl-sessie belichtten Marta Meijer en Luuk de Rouw van Dok architecten de overgang van schets naar realisatie in Archicad. Dit deden ze aan de hand van verschillende thema’s en projecten:

  • Visualiseren direct uit het model – Toegelicht aan de hand van de projecten ‘Marktplein’ en ‘Sawa Harga’
  • Van schets tot schroef – Het BIM proces toegelicht aan de hand van project ‘Wilhelminawerf’
  • Bijzonder metselwerk – Onderzoek en werkwijze in Archicad aan de hand van projecten ‘The George’ en ‘PC Hooft’

Bekijk de opname.

Events terugkijkenArchitecten aan het woord


Voordelen BIM & Archicad bij renovaties en herbestemming


Webinar met Rijnboutt
22 november 2022

Rijnboutt vertelt over de verschillende fases die zij doorlopen bij renovaties en herbestemmingen. Onder andere het gebruik van de Renovatietool komt aan bod, de rol van BIM bij het overtuigen, het omzetten van pointclouds en het vertalen van ontwerp naar uitvoering.

Als je de efficiëntie van Archicad proeft, wil je niet meer zonder


Interview met bow architecten
11 mei 2022

Diederik Bailleul, werkzaam bij bow architecten als BIM-manager en modeler, werkt zo’n zes jaar met Archicad. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met Archicad: “Als je eenmaal de efficiëntie van Archicad hebt geproefd, wil je niet meer zonder.”

Houtbouw, prefabricage en Archicad


Interview met Search
23 maart 2022

SeARCH is een toonaangevend architectenbureau in Amsterdam. Opvallend is dat bijna al hun projecten bestaan uit houtbouw. Hierbij ligt de focus steeds vaker op prefabricage. In dit interview vertelt architect Julius Oud over het ontwerpproces van houtbouw en prefabricage projecten, en hoe Archicad SeARCH hierin ondersteunt.
Archicad is de meest intuïtieve en complete 3D BIM-software in de markt, ontwikkeld voor en door architecten. Door het proces van ontwerpen, samenwerken en presenteren efficiënt en eenvoudig te maken, kun jij als architect je volledig richten op ontwerpen en je creativiteit de vrije loop laten gaan.
Beleef de ontwerpvrijheid van Archicad zelf!


Alles-in-één

Van ontwerp tot uitvoering, van schets tot presentatie

Efficiënt

Multidisciplinaire samenwerking samenwerking in één model

Intuïtief

Gebruiksvriendelijk en snel te leren

Duurzaam

Inzicht in energieprestatie en materiaalprestatie