Met Archicad modelleer je elk type project

Of je nu een eengezinswoning modelleert of een volledige stadswijk, met Archicad kun je met elk type project uit de voeten. In deze blog lees je wat de voordelen zijn voor kleinere particuliere projecten, grote projecten en renovatie- en herbestemmingsprojecten. 

BIM in het onderwijs

KUBUS biedt een groot aantal vrijblijvende educatieve mogelijkheden voor bouwkunde- en architectuuropleidingen. In deze blog vertelt BIM Consultant Gijs Verhagen je er alles over. Docenten Jan Schevers (TU/e), Wiechert Eschbach (Hogeschool Windesheim) en Ruben Van de Walle (Howest, Brugge) delen hun ervaringen.

“Samen maken we verschil voor Matthijs”

Matthijs (46) werkt sinds 5 jaar als assistent bouwkundig tekenaar bij Bongers Architecten. Maar door zijn beperking was dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Jarenlang kon hij geen passende plek vinden op de arbeidsmarkt. Marjan Bongers: “Het is tof dat we samen verschil kunnen maken voor Matthijs.”

Uitdagende markt biedt ook kansen: Archicad-gebruikers vertellen

De berichten in de media liegen er niet om. De huizenmarkt zit op slot en dat merken veel architectenbureaus. Toch hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. In deze blog vertellen onze klanten hoe zij met de uitdagingen in de markt omgaan en hoe Archicad hen hierbij kan ondersteunen.

7 cruciale argumenten om Archicad te overwegen

Omdat je als architect dagelijks met ontwerpsoftware werkt, is het essentieel dat deze goed aansluit bij jouw wensen en behoeften. In dit artikel lees je 7 argumenten die cruciaal zijn om een switch naar Archicad te overwegen.

Ontdek wat Archicad 27 voor jou in petto heeft

Op 27 september wordt Archicad 27 gelanceerd. Een moment waar veel Archicad-gebruikers reikhalzend naar uitkijken; Graphisoft belooft met deze versie immers een flink aantal innovaties die je een nóg betere ontwerpervaring geven. Maak kennis met de nieuwste features!

Waarom zij voor Archicad kozen

BIM’men brengt nieuwe kansen met zich mee, maar zeker ook uitdagingen. Denk je aan een overstap? Dan is het belangrijk een weloverwogen keuze te maken. Ervaringen van andere gebruikers helpen hierbij. In deze blog vertellen onze klanten zélf waarom zij voor Archicad kozen.

Stap voor stap aan de slag met BIM

Building Information Modeling (BIM) biedt een grote meerwaarde op het gebied van samenwerking, communicatie en het beheren van modellen. Toch schrikt de term sommige bureaus ook af en zijn er twijfels of ‘BIM’ wel past binnen hun bestaande denk- en werkwijzen. In deze stapsgewijze handleiding leggen we je uit hoe je eenvoudig de sprong kan wagen.

Een dikke G van ‘Goed’ voor de Helpdesk

Klanten van KUBUS waarderen de supportafdeling met een dikke 8, blijkt uit ons meest recente klanttevredenheidsonderzoek. Maar wat houdt zo’n cijfer nu eigenlijk concreet in? Wat kun je verwachten? Kortom: wat is écht de meerwaarde van de Helpdesk? We vroegen het degenen die dit het beste weten: onze klanten.

Dé Renovatietool voor architecten

Architecten kunnen er niet meer omheen: renoveren krijgt een steeds groter aandeel in bouwprojecten. En omdat er met allerlei factoren rekening gehouden moet worden, kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. De Renovatietool van Archicad biedt de oplossing. Hiermee markeer je in een handomdraai wat bestaande bouw is en wat er gesloopt of nieuw gebouwd moet worden.

Bekijk de Archicad roadmap

Begin april heeft Graphisoft de eerste versie van haar openbare roadmap vrijgegeven. Deze online informatiebron biedt iedereen inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen van Archicad, BIMcloud en BIMx. Met de roadmap komt Graphisoft tegemoet aan de behoefte aan meer transparantie en open communicatie. Lees het blog >>

Archicad BIMcloud: dé oplossing voor optimaal samenwerken

Efficiënt samenwerken met andere teamleden en bouwpartijen is voor veel architecten meer noodzaak dan luxe. Door de coronacrisis kwam daar de behoefte ‘op afstand’ bij en werd hybride werken een begrip. De oplossing? Archicad BIMcloud! In deze blog lees je hoe BIMcloud werkt en welke voordelen het jou als architect oplevert.

Nieuwe Archicad KeyMember Editie nu beschikbaar

Vanaf vandaag is de nieuwe KeyMember Editie beschikbaar voor Archicad KeyMembers! Deze beschikt onder andere over een DesignLCA add-on voor Nederland en België, een uitgebreidere Meetstaat Manager voor de Belgische markt én nieuwe bibliotheekobjecten. In dit blog lees je er alles over.

Design LCA in Archicad

DesignLCA in Archicad

Een van de nieuwste toevoegingen in Archicad is de DesignLCA. Via deze unieke, gratis plug-in analyseer je de levenscyclus van materialen terwijl je ontwerpt. (LCA: Life Cycle Analysis). En daar hoef je niet eens een LCA-expert voor te zijn! In deze blog vertellen we je alles over de DesignLCA in Archicad.

3x efficiënter ontwerpen met BIM

3x efficiënter ontwerpen met BIM

Meer winst in minder tijd. Dat wil toch iedere architect? Met de juiste BIM-modelleersoftware kun je het realiseren. In dit blog geven we je 3 redenen die de overweging van een overstap waard zijn.

De voordelen van intuïtief ontwerpen in Archicad

Voordelen van intuïtief ontwerpen in Archicad

Archicad scoort hoge ogen met zijn intuïtieve interface. Door de grafische weergave van verschillende functionaliteiten is meteen duidelijk waarvoor ze dienen. Ontwerpen verloopt soepeler, efficiënter en is gewoon veel leuker!

Energie-efficiënt modelleren? Gebruik de EcoDesigner STAR!

Energie-efficiënt modelleren? Gebruik de EcoDesigner STAR!

Tijdens de ontwerpfase al grip en zicht hebben op het energieverbruik en de CO2-voetprint van gebruikte materialen? De EcoDesigner STAR in Archicad maakt het mogelijk. Met dit krachtige gereedschap implementeer je op eenvoudige wijze duurzame oplossingen direct in je model.

Dáárom Archicad!

Dáárom Archicad!

Als architect werk je dagelijks met ontwerpsoftware. Daarom is het van belang dat de software bij je past en jou de mogelijkheden biedt die je nodig hebt. In dit blog geven we zeven voorbeelden waarop Archicad zich onderscheidt van andere BIM-modelleersoftware.