KUBUS 25 jaar Archicad distributeur

KUBUS 25 jaar Archicad distributeur

In 1996 overhandigde Erik Pijnenburg, CEO van KUBUS, zijn eerste Archicad licentie aan architect Rob van Leuven. Archicad 4.65 om precies te zijn. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en is Rob nog steeds een enthousiaste Archicad gebruiker. Reden genoeg om hem in het zonnetje te zetten en terug te blikken op de afgelopen 25 jaar. Én we willen natuurlijk weten of Archicad zijn werk als architect heeft beïnvloed.

Hoe ben je met Archicad in aanraking gekomen?

“In 1995 wilde het architectenbureau waar ik werkte meer gaan automatiseren. We gingen ons daarom oriënteren op de verschillende softwarepakketten, waaronder Archicad. Omdat Archicad toen nog niet bekend was, ging ik naar een informatieavond van KUBUS. Tijdens deze avond werd er een Archicad licentie verloot. Normaal gesproken win ik nooit iets, maar een paar dagen later werd ik gebeld door Erik en bleek ik de licentie te hebben gewonnen. Ik ben toen zelf direct met Archicad gaan werken.”

"Ook na 25 jaar werk ik nog elke dag met veel plezier met Archicad"


Hoe heb je de overstap naar Archicad destijds ervaren?

“In 2000 ben ik bij een ander architectenbureau gaan werken. Dit bureau had op dat moment twee Archicad licenties. In 2003 zijn we volledig overgestapt op Archicad. We zaten midden in een groot project, dus het was wel een dingetje. Maar op een gegeven moment moet je het ook gewoon gaan doen. Gelukkig verliep de overgang erg goed. Met onder andere de ondersteuning van KUBUS zijn we binnen zes weken volledig overgestapt. Zowel de ontwerpers als de tekenaars werkten vanaf dat moment met Archicad. De twee gescheiden afdelingen werden hierdoor één.”

Hoe heeft Archicad jouw werk als architect beïnvloed?

“Archicad heeft ervoor gezorgd dat ik efficiënter ben gaan werken. In het begin vraagt het even wat meer tijd, maar al snel merkte ik dat goede workflows en modellen veel tijd besparen aan het einde van het proces. Inmiddels werk ik acht jaar voor mezelf, en heeft de combinatie van Archicad en BIM er ook voor gezorgd dat ik zonder personeel relatief grote projecten kan ontwerpen.”
3D-straatbeeld-6-vanaf-Pastoriestraat-min.jpgCPO Vlierden Zuid (20 CPO woningen) is één van de projecten waar Rob op dit moment mee bezig is.


Benieuwd naar de voordelen van Archicad? Kijk het webinar 9 redenen om te kiezen voor Archicad.

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste voordelen van Archicad?

“Archicad biedt veel vrijheid, de software is zeer intuïtief en je ziet dat er wordt nagedacht over hoe architecten werken. Daarnaast wordt Archicad met elke release beter. Je merkt dat GRAPHISOFT goed luistert naar de wensen van gebruikers. Ook na 25 jaar werk ik nog elke dag met veel plezier met Archicad. Wat mij betreft is het de beste ontwerpsoftware voor architecten.”
 

"Met onder andere de ondersteuning van KUBUS zijn we binnen zes weken volledig op Archicad overgestapt" 


Hoe kijk je terug op de samenwerking met KUBUS?

“Het grote voordeel van KUBUS is jullie toegankelijkheid. Jullie zijn transparant, open en flexibel. Bij elk vraagstuk word ik fijn en professioneel geholpen. Op dit vlak onderscheiden jullie je echt van andere partijen.”
 

En dan rest er natuurlijk nog één vraag…

Als je de Archicad licentie destijds niet had gewonnen, was de keuze dan toch op Archicad gevallen?

Lachend: “Zeker, want uit de programma’s die we hebben bekeken, sloot Archicad het beste aan. Maar het was natuurlijk wel mooi meegenomen!”
 
25JaarArchicad_SoMe_2x-min.png 
Namens KUBUS willen we Rob heel erg bedanken voor de afgelopen 25 jaar. Onze eerste klant die begonnen is met Archicad 4.65 en inmiddels met Archicad 24 werkt (uitkijkend naar Archicad 25): een bijzonder moment dat we wederom graag wilden vastleggen. En wij, wij gaan natuurlijk op naar de volgende mijlpaal!
 

Meer weten over de Archicad ervaringen van onze gebruikers?

In Architects in Ctrl delen architecten hun ervaringen.