3x efficiënter ontwerpen met BIM

3x efficiënter ontwerpen met BIM

Goed nieuws voor bureaus die efficiënter willen werken. BIM-modelleer software Archicad is niet alleen intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor je extra veel ontwerpvrijheid ervaart. Het zorgt ook voor een snellere en effectievere workflow. Hoe? Dat lees je hier!

1. Je hoeft niet te schakelen tussen verschillende softwarepakketten

Bij 2D-tekeningen zijn de elementen van het ontwerp opgebouwd uit 2D-lijnen en vlakken. Naast het maken van plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden, is het een flinke uitdaging om dit alles afgestemd en uitgelijnd te krijgen. BIM-software zoals Archicad legt een geautomatiseerde koppeling tussen alle tekeningen en het BIM-model. De weergaven zijn een direct resultaat van het 3D-model en doorsneden kun je eenvoudig toevoegen. Op die manier is het niet meer nodig te schakelen tussen twee programma’s en hoef je wijzigingen nog maar op één plek door te voeren. Je wint niet alleen tijd, ook faalkosten worden gereduceerd.

Bespaar tijd en geld met Archicad

2. Je werkt minder numeriek en hebt meer ontwerpvrijheid

Tenzij rekenen je grootste hobby is, is berekenen en invoeren van waardes voor sommige bureaus een pijnpunt. In Archicad is deze werkwijze veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker, waardoor je meer ontwerpvrijheid ervaart. De 3D-modellen beschikken namelijk over alle benodigde 3D-informatie zoals de lengte, dikte of hoogte van elementen. Zo heb je meteen ook alle hoeveelheden inzichtelijk en kun je stukken efficiënter werken.

BIM maakt processen inzichtlijk, sneller, efficiënter en beter beheersbaar. Ook op de lange termijn.

– Maarten Castelijns, Rijnboutt

3. Je profiteert van een doeltreffend samenwerkingsproces

OpenBIM-software als Archicad maakt het mogelijk efficiënt samen te werken met andere partijen in het ontwerpproces. Informatie uitwisselen en revisie is heel eenvoudig waardoor eventuele fouten al vroeg in het proces gesignaleerd en voorkomen kunnen worden. Daarnaast kun je, via de BIMcloud van Archicad, met je eigen team en externen binnen één model samenwerken, documenten beheren en communiceren tot op de bouwplaats. Dit scheelt tijd én geld.

Dankzij Archicad zijn mijn ontwerpprocessen erg efficiënt, ben ik flexibel en behaal ik snel resultaat.

– Paul Spaltman, Architectenbureau Spaltman

Bonusbesparing: korte leercurve

Archicad is ontwikkeld voor en door architecten. Dat maakt de software zeer grafisch en gebruiksvriendelijk: nieuwe gebruikers hebben het snel onder de knie. Om Archicad helemaal goed in de vingers te krijgen, kun je bij ons een basiscursus volgen. Hiermee word je volledig klaargestoomd om met Archicad aan de slag te gaan.

Wat levert Archicad jou op?

Vaak zien architecten op tegen de overstap naar andere software. Dit verdient zich echter dubbel en dwars terug, zoals uit bovenstaande punten blijkt. Je bespaart tijd, geld, verkleint de kans op fouten én waarborgt de kwaliteit van je bouwproject.

Wil je weten wat Archicad jou oplevert?

Ontdek het in een paar minuten!

Lees hier de ervaringen van architectenbureau BOGDAN & VAN BROECK dat al eerder de overstap maakte naar Archicad.