7 redenen waarom je met Archicad efficiënter werkt

Iedere architect wil graag zo efficiënt mogelijk werken. Een soepele en vlotte workflow voorkomt vertragingen, verspillingen en bespaart tijd en geld. Met Archicad profiteer je van zeer efficiënte ontwerpprocessen. Waarom? Dit zijn dé 7 redenen.
 

1. Archicad is een BIM-pakket

Door alle projectgegevens te centraliseren in één 3D-model, maakt BIM een einde aan inefficiënte en foutgevoelige werkwijzen. Met behulp van BIM verbetert bovendien de communicatie en kan de voortgang van projecten nauwkeuriger worden gemonitord. Hierdoor optimaliseer je je ontwerpproces, verbeter je de samenwerking en verhoog je de algehele projectprestaties. Dit alles leidt tot succesvollere en efficiëntere projecten.  

 
BIM-software zoals Archicad legt verder een geautomatiseerde koppeling tussen alle tekeningen en het BIM-model. De weergaven zijn een direct resultaat van het 3D-model en doorsneden kun je makkelijk toevoegen. Op die manier is het niet meer nodig te schakelen tussen twee programma’s en hoef je wijzigingen nog maar op één plek door te voeren. Je wint niet alleen tijd, ook faalkosten worden gereduceerd.

Benieuwd waarom andere architecten voor Archicad kiezen? Lees ons E-book!

9 eerlijke verhalen van Archicad-gebruikers.

2. In Archicad werk je optimaal samen

Doordat Archicad OpenBIM ondersteunt, werk je naadloos samen met overige disciplines in het ontwerpproces. OpenBIM zorgt ervoor dat verschillende soorten software met elkaar kunnen communiceren, onder andere via het importeren en exporteren van IFC-modellen. 

Ook informatie uitwisselen en revisie is eenvoudig, waardoor eventuele fouten al vroeg in het ontwerpproces gesignaleerd en voorkomen kunnen worden. Daarnaast kun je, via de BIMcloud van Archicad, met je eigen team en externe partijen binnen één model samenwerken, documenten beheren en communiceren tot op de bouwplaats. Dit alles zorgt voor een zeer efficiënt werkproces.

Met behulp van Archicad hebben we een slimme en efficiënte werkmethodiek gecreëerd waarin we alles tot in de kleinste details uitwerken
Florentine van der Vaart
, Orange Architects

3. Archicad biedt gestroomlijnde documentatie en gegevensbeheer

In Archicad maak je BIM-gegevens in no-time visueel met behulp van handige documentatietools, waardoor je eenvoudig het overzicht bewaart. Projectgegevens en -documenten kunnen efficiënt worden beheerd en zijn voor alle betrokkenen toegankelijk. Dit leidt tot een gestroomlijnde workflow, waarbij tijd wordt bespaard en de nauwkeurigheid van projectdocumentatie verbetert.

4. Archicad maakt vlotte export mogelijk

Archicad beschikt over Publisher Sets die het mogelijk maken meerdere tekeningen, weergaven en documenten te combineren. Vervolgens exporteer je het gehele bestand met één druk op de knop als een set naar de verschillende betrokken partijen. De export van bestanden naar derden verloopt hierdoor dus extreem soepel.

5. Archicad werkt intuïtief

Archicad biedt een intuïtieve ontwerpomgeving waardoor je profiteert van eindeloze ontwerpmogelijkheden en maximale ontwerpvrijheid. De verschillende functionaliteiten en iconen zijn zo vormgegeven dat meteen duidelijk is waar ze voor dienen en welke acties er nodig zijn. 

Dit draagt niet alleen bij aan een efficiëntere workflow, maar ook aan een zeer korte leercurve. Bij een overstap naar Archicad, ben je dus zo weer up-to-speed. KUBUS biedt trouwens ook een basiscursus om Archicad helemaal goed in de vingers te krijgen.

Door de intuïtiviteit van Archicad was de leercurve zeer kort. Met ons vorige programma kostte het ons zo’n twee maanden om een 2D-tekening in 3D om te zetten, terwijl het 3D-model in Archicad er al na twee weken was
Raf Neyens,
MaMu Architects 

6. Snelheid in Archicad gegarandeerd dankzij multi-core ondersteuning

Ook multi-core ondersteuning in Archicad levert veel tijdwinst op. Hierbij worden meerdere cores (processoren) aangesproken om alles te laden, visualiseren en door te rekenen. De schermopbouw gaat zo een stuk sneller dan wanneer alle inhoud slechts via één processor wordt berekend en geladen. 

Wanneer je in Archicad bijvoorbeeld in het grondplan werkt, wordt op de achtergrond al een gevel berekend. Hierdoor wordt deze direct weergegeven wanneer je erom vraagt. Als BIM-software niet over deze ondersteuning beschikt, lopen wachttijden snel op.

7. Extra efficiëntie voor KeyMembers

Met het KeyMember Abonnement profiteer je als architect van voordelen die de efficiëntie bevorderen. Loop je ergens vast, dan vind je in ons KUBUS Helpcenter ruim 600 actuele artikelen over add-ons en gereedschappen van Archicad die je snel weer op weg helpen. Spreek je liever een medewerker, dan heb je toegang tot de dagelijks bereikbare Helpdesk van KUBUS. Vragen worden, vaak direct, via chat, telefoon of e-mail beantwoord.

Met het KeyMember Abonnement kun je ook de KeyMember Editie aanschaffen, die volledig toegespitst is op de Nederlandse en Vlaamse markt. De KeyMember Editie biedt nóg meer voordelen voor je bureau. Zo kun je onder andere gebruikmaken van extra bibliotheekobjecten, aanvullende geïntegreerde werkmethodieken, uitgebreide project-templates en exclusieve add-ons zoals de Meetstaat Manager voor België, de Programma van Eisen add-on en de DesignLCA met materiaalverrijking voor Nederland en Vlaanderen. Al deze voordelen zorgen eveneens voor een efficiënter werkproces waarmee je tijd én geld bespaart.

Meer weten over de voordelen van Archicad voor jouw bureau?

In 20 minuten ben je helemaal op de hoogte.