BIM basis ILS voor Archicad en Solibri

BIM basis ILS voor Archicad en Solibri

BIM basis ILS in Archicad en Solibri

Een groeiend aantal partijen in de bouw sluit zich aan bij het initiatief om een basis informatieleveringsspecificatie te hanteren. Als promotor van open standaarden ondersteunt KUBUS dit initiatief van harte. Het beheer van de BIM basis ILS wordt vormgegeven in een samenwerking tussen buildingSMART Benelux, BIM loket en partijen uit de markt.

Om te zorgen dat de BIM basis ILS ook daadwerkelijk in de praktijk wordt ingezet, hebben we deze binnen zowel Archicad als Solibri geïntegreerd. De BIM basis ILS-kit voor Archicad is een complete werkmethodiek voor het configureren van BIM modellen volgens de gestelde eisen. Als onderdeel van onze KeyMember Editie is deze beschikbaar voor KeyMembers. Voor Solibri is een complete regelset ontwikkeld om een BIM model te checken en valideren aan de gestelde eisen in de BIM basis ILS.

Basis ILS voor Archicad
Basis ILS voor Solibri

Integraal bouwen optimaal ondersteund met BIM basis ILS

“Wij zijn verheugd dat we aan dit initiatief een praktisch vervolg hebben kunnen geven waarmee het doel van effectiever uitwisselen van (gevalideerde) informatie voor de bouw wordt ondersteund,” aldus ​Ronald de Graan, directeur productmanagement bij KUBUS. "Met de BIM basis ILS- kit wordt ieder Archicad model snel gecomplementeerd met alle benodigde IFC eigenschappen en snel gereed gemaakt voor uitwisseling. De Solibri regelset voert onder andere een controle uit op de afspraken met betrekking tot het nulpunt, naamgeving, clashes, NL/SfB classificatie, IFC structuur en IFC property sets."