Gemakkelijk thuiswerken aan het BIM model

Gemakkelijk thuiswerken aan het BIM model

Door het RIVM wordt verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. Met de BIM-oplossingen van KUBUS heb je daarvoor diverse mogelijkheden.
Je kunt het project mee naar huis nemen en daar verder werken. Als je samenwerkt aan een project dan zul je het model moeten opsplitsen, maar je kunt ook gaan samenwerken via de BIMcloud.
Bovendien moet je thuiscomputer het programma kunnen draaien én toegang hebben tot een licentie.

BIM model delen

Model opsplitsen

Je kunt natuurlijk het model opsplitsen in kleinere delen en eenieder neemt een eigen deel mee naar huis. Je kunt je voorstellen dat je hier goede afspraken over moet maken en je moet regelmatig met elkaar de voortgang bespreken. De kans bestaat dat de deelmodellen een andere richting worden ontwikkeld, zodat later samenvoegen erg moeilijk wordt.

Model met de BIMcloud

Als je de gratis BIMcloud op kantoor installeert kan daarop het model gedeeld worden. Wijzigingen van iedere medewerker worden snel verwerkt en voor iedereen direct beschikbaar. Iedereen die in het netwerk zit kan indien gewenst aan het model gaan meewerken. Als je met een VPN-verbinding aan het netwerk bent verbonden kan je ook van buiten het kantoor eenvoudig deelnemen aan het project. Vul in het menu Archicad > TeamWork het adres van de BIMcloud in en je login gegevens en kies het project. 

Licenties voor thuis

Losse Archicad Software Licentie

Als je een losse licentie hebt kun je deze eenvoudig meenemen. Op kantoor open je de License Manager Tool en kiest om de licentie te uploaden naar de license pool. Thuis open je de License Manager Tool. Hiermee kan je de licentie downloaden op de thuiscomputer. Vergeet niet om aan het eind van de dag de licentie weer te uploaden, mocht je deze de volgende dag op een andere locatie (op een andere computer) willen gebruiken. 

Tip: maak voor iedere medewerker een account aan op graphisoftid.graphisoft.com. Dan kun je zien wie welke licentie in gebruik heeft.

Archicad Netwerk licentie

Bij een netwerklicentie staan er meerdere Archicad licenties op één sleutel. Deze wordt gedownload met de License Manager Tool op een server of een computer die altijd bereikbaar is. Iedereen die in het netwerk zit kan dan Archicad gebruiken totdat het maximum is bereikt. Als je thuis gebruik wilt maken van de licentie die zich op kantoor bevindt, moet je verbinding maken met het netwerk. Dit zou kunnen met een zogenaamde VPN-verbinding. Zo’n verbinding kan worden gemaakt door een systeembeheerder, vraag deze om advies en laat hem deze pagina van Graphisoft lezen.

Tijdelijke Archicad licentie

Een volledige Archicad licentie kan ook worden gehuurd voor een vaste periode. Dit kan voor één maand, 3, 6 of 12 maanden.
Verwacht je dat het allemaal niet zo lang gaat duren dan kun je een 100 uren licentie afnemen. Deze komt op een fysieke USB-stick en telt het aantal uren dat je Archicad daadwerkelijk gebruikt.

Voor meer informatie over thuiswerken met Archicad kijk hier: Thuiswerken met Archicad.

Flexible werken met BIM

Met Archicad is het mogelijk om licenties te verplaatsen en vanuit huis te werken. Heb je hier nog vragen over dan neem je als klant contact op met de Helpcenter van KUBUS en als prospect kun je contact opnemen via 040-213 1950.

Archicad uitproberen?
Ga aan de slag met de gratis trial versie