Dit zijn de nieuwe features van Archicad 24

Dit zijn de nieuwe features van Archicad 24

Integraal – Bidirectioneel – Modelcontrole

Archicad 24 laat verbeteringen zien op het gebied van integraal ontwerpen, bidirectionele workflows en modelcontrole. Efficiënt samenwerken staat centraal en belangrijk in de nieuwe versie is de focus op afstemming van het ontwerp met constructeurs en installateurs. Een goede verbetering die tijdwinst oplevert, zo vindt ook Remco Vonk, Senior projectcoördinator | BIM manager bij Rijnboutt:

De vele iteraties met constructeurs over wijzigingen, zorgen nu voor heel veel werk en afstemming. Ik zie daarom in Archicad 24 veel voordelen in de integrale ontwerpmogelijkheden met constructeurs.

Geïntegreerde werkwijze met constructeurs

In Archicad 24 is een constructieve analyse mogelijk van het bouwkundig model. Uniek hierin is de geavanceerde samenwerkingsflow met constructeurs, op basis van een automatisch gegenereerd constructiemodel. Deze bidirectionele werkwijze voorkomt fouten en dubbel werk. Aanpassingen worden meteen doorgevoerd en zijn direct zichtbaar voor beide partijen.

MEP modelleren en geautomatiseerde scripts

De nieuwe integrale MEP-tool maakt het mogelijk om kanalen, leidingen en technische systemen te plaatsen. Hierdoor wordt het model completer en nauwkeuriger en eventuele clashes worden eerder in het ontwerpproces gedetecteerd. Daarnaast bieden geautomatiseerde scripts de mogelijkheid om herhaalde en tijdrovende handelingen eenvoudig en in één keer uit te voeren.

Volledig in BIMcloud

Archicad 24 werkt volledig in de ‘open’ BIMcloud-omgeving waarin alle verschillende ontwerpdisciplines efficiënt met elkaar samenwerken. Informatie-uitwisseling vindt direct plaats en documentbeheer gebeurt volledig in de cloud. Alle partijen hebben daardoor inzicht in dezelfde gegevens op hetzelfde moment.

Groter en sneller met BIMx

Vanaf heden biedt BIMx de mogelijkheid om real-time te renderen. Het ontwerp komt direct tot leven en laat meteen zien of het naar wens wordt. De nieuwe 3D motor met Live Ambient Occlusion biedt daarnaast de mogelijkheid om modellen van onbeperkte grootte te openen, zonder lange laadtijd. En dankzij de nieuwe API koppeling verbindt BIMx PRO gemakkelijk met andere systemen.

En dit is ook nieuw

Archicad 24 innoveert de kwaliteit van output, presentatie en gebruiksgemak.

Ontwerp en visualisatie:

  • Sfeerbeelden krijgen meer expressie met de nieuwe interieur-objecten
  • Presentaties zijn nóg indrukwekkender met de verbeterde presentatietool
  • De ondersteuning van “dark mode” geeft een zwarte achtergrond en werkt rustgevend

Analyse:

  • Ingebouwde model-checking helpt sneller beslissingen te nemen en voert aanpassingen direct door
  • Werken in een gedeeld document voorkomt dubbel werk en helpt fouten te verminderen
  • Nieuwe analysetools voor nauwkeurige en uitgebreide constructieve analyses van het ontwerp

Samenwerken:

  • Issues en issuemanagement worden op één centrale plek beheerd
  • Bij wijzigingen in het model worden notificaties gestuurd
  • De inspirerende online design hub brengt ideeën, concepten en ontwerpen samen